Ion Cupă, deputat ALDE: „Democraţia în România nu trebuie pusă sub semnul întrebării”

Ordonanţa de modificare a Codului de Procedură Penală, mai exact adoptarea acesteia şi publicarea în Monitorul Oficial, acţiuni derulate în seara zilei de marţi - 31 ianuarie, a stârnit reacţii şi în rândul parlamentarilor doljeni. Astfel, în timp ce deputatul ALDE, Ion Cupă, pune accent pe respectarea democraţiei, senatorul PNL, Mario Ovidiu Oprea, cataloghează acţiunea ca fiind una ce va paraliza toate actele de justiţie.

0

Ion Cupă, deputat ALDE, : „Democraţia în România nu trebuie pusă sub semnul întrebării”
Deputatul ALDE, Ion Cupă, pune accent pe respectarea democraţiei. „Preocuparea tuturor factorilor politici de decizie din România trebuie să fie, mai ales acum, găsirea unui echilibru democratic al înaintării.Destabilizarea sistemului democratic nu foloseşte nici puterii, nici opoziţiei, nici societăţii civile şi mai ales nu foloseşte cetăţenilor care aşteaptă de la democraţie îmbunătăţirea vieţii lor. ALDE respectă dreptul democratic al oamenilor de a protesta paşnic pentru apărarea drepturilor lor legitime. În egală măsură ALDE respectă dreptul guvernului, instalat prin vot liber, de a utiliza orice instrument democratic prevăzut de legi şi Constituţie pentru a-şi pune în aplicare Programul de Guvernare, pentru a respecta decizii ale Curţii Constituţionale şi pentru a evita sancţiuni ale instanţelor europene (CEDO) care ar urma să fie plătite din bani publici, din taxele şi impozitele cetăţenilor şi ale firmelor. Credem că dialogul constructiv şi nealimentarea urii şi violenţei sociale trebuie să definească perioada următoare pentru a fi evitate orice fel de derapaje, de oriunde ar veni ele, care să pună sub semnul întrebării democraţia în România.ALDE îşi va concentra eforturile în direcţia revenirii la agenda cetăţeanului. Marea majoritate a românilor aşteaptă punerea în practică a masurilor economice şi sociale promise de actualul guvern. O viaţă mai bună pentru concetăţenii noştri-asta este prioritatea politică a ALDE”, a Cupă.

Mario Ovidiu Oprea

Mario Ovidiu Oprea: „Majoritatea PSD-ALDE a trădat electoratul şi a creat astfel o instabilitate socială”
La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea consideră că prin acţiunile de marţi seara ale Guvernului României a fost creată o instabilitate socială. „Prin adoptarea pe furiş a Ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, Guvernul PSD-ALDE a recidivat fără scrupule, paralizând actele corecte de justiţie. Cabinetul Grindeanu a parafat «pe ascuns» un război declarat mulţimii care a protestat «la vedere» împotriva disculpării corupţilor şi hoţilor. Guvernul nu a făcut altceva decât să copieze comportamentul celor care fură calificat, pe timp de noapte, fiind dispus să spele condamnările penale ale celor care au umilit ţara prin abuzuri şi alte fapte de corupţie. Prin gestul din Marţea Neagră, semnat în condiţii de «maximă siguranţă», după grilaje, majoritatea PSD-ALDE a trădat electoratul şi a creat astfel o instabilitate socială, prin curăţarea de vină a liderilor pătaţi şi altor fantome politice care au dezonorat România cu repetiţie. Guvernul Grindeanu este o ruşine pentru tânăra generaţie căreia tocmai i-a transmis că în România, un Executiv fără limite aprobă furtişagurile cu măsură şi că un grup organizat ca cel al PSD-ALDE poate decide oricând, împotriva oricărei reguli, absolvirea de vină a celor ce trebuie să dea socoteală în faţa Justiţiei. Guvernul avea obligaţia să dovedească că este un garant al legii şi al democraţiei, nu un creator de pachete legislative de care să beneficieze fix cei care altfel niciodată nu şi-ar fi albit reputaţia”, a precizat Oprea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ