Primarul din Bujoreni-Vâlcea a demisionat, declaraţii fulminante

„N-am avut de lucru. M-am băgat într-un rahat căruia, dacă îi simţeam la timp culoarea şi mirosul, nu ajungeam aici“, spune Gheorghe Udubae.

0

Gheorghe Udubae, primarul liberal al comunei Bujoreni, judeţul Vâlcea, a demisionat din funcţie luni, 30 ianuarie 2017. Demisia survine, în principal, din cauza unor neânţelegeri cu administratorul public, Gheorghe Petrescu, fost secretar al primăriei. Implicat într-un dosar penal alături de fostul primar, Alexandru Roşu, precum şi de alţi salariaţi ai primăriei, Petrescu a fost “reabilitat “ de către însuşi Udubae. Mai întâi, acesta l-a numit consilierul său pentru ca, ulterior, să îl avanseze în funcţia de administrator public. Scandalul a survenit, mai ales, din cauza neasumării de către Gheorghe Petrescu a unor documente ale primăriei, acesta invocând faptul că având un dosar penal nu poate semna acte. Primarul demisionar susţine, însă că până la hotârârea judecătorească, Petrescu avea drept de semnătură.

„Este acolo o gloată care nu a putut face altceva decât să fure. Jumătate au dosare penale“
„N-am avut de lucru. M-am băgat într-un rahat căruia, dacă îi simţeam la timp culoarea şi mirosul, nu ajungeam aici. Instituţiile nu au nicio vină, nici partidele. Vinovaţi sunt unii oameni din primărie, jumătate dintre angajaţi au dosare penale. Este acolo o gloată care nu a putut face altceva decât să fure. În ce îl priveşte pe Gheorghe Petrescu aveam adresă de la Prefectura Vâlcea potrivit căreia, până la hotârârea judecătorească, îşi asuma, prin semnătură, documente ale funcţiei. Nu i-am dat atribuţiuni fără să întreb“, susţine Gheorghe Udubae.

„S-a încercat o mituire, cu folosirea unei bătrâne de 82 de ani”
În plus, acesta vorbeşte despre tentative de compromitere a sa. „S-a încercat o mituire, prin folosirea unei bătrâne de 82 de ani. Venea aproape în fiecare zi la primărie şi îmi cerea, plângând, să îi dau terenul de sub Gară. I-a strecurat printe hârtii, consilierului meu personal. Gheorghe Florescu, suma de… 30 de lei. Omul a observat banii după vreo jumătate de oră şi a venit panicat la mine. Situaţia a fost comunicată organelor de anchetă cu multă vigilenţă, iar acum şi baba şi Florescu au dosare penale”, spune Gheorghe Udubae. Acesta a mai invocat sustrageri de documente din anumite dosare şi înlocuirea acestora, o cursă în care a fost atras pentru a o cununie civilă a unei minore, etc.
În ce priveşte situaţia sa politică, primarul demisionar a declarat că nu va pleca din PNL: „Am ramas membru PNL; dacă nu s-or supăra mine şi mă vor da afară“.
Convocaţi într-o şedinţă extraordinară în aceeaşi zi, cei13 consilieri locali au luat act de demisia primarului şi vacantarea postului. Până la organizarea alegerilor anticiparte interimatul este asigurat de către viceprimarul Gheorghe Gângu (PSD).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ