Noi locuri de muncă pentru doljenii interesaţi să lucreze peste hotare

Salariile mult mai bune, siguranţa locului de muncă şi condiţiile oferite de angajatori, toate acestea îi determină pe doljeni să opteze pentru munca în străinătate. Ofertele firmelor de peste hotare sunt variate, adresându-se atât persoanelor cu studii superioare cât şi celor fără facultate. În prezent, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, prin reţeaua EURES, pune la bătaie locuri de muncă pentru asistenţi medicali, lucrători în producţie sau tehnicieni-laborator de fizică.

0

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Dolj, situaţia acestor locuri de muncă se poate modifica săptămânal şi uneori chiar zilnic, în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor străini. La ora actuală, o firmă din Marea Britanie caută, prin reţeaua EURES, nu mai puţin de zece asistenţi medicali. Pentru a ocupa aceste posturi vacante, doljenii trebuie să aibă calificarea necesară şi să ateste acest lucru cu o diplomă de finalizare a cursurilor. De asemenea, angajatorul cere ca potenţialul candidat să cunoască limba engleză, urmând ca acolo să se ocupre de îngrijirea şi recuperarea pacienţilor cu probleme psihice, de învăţare şi neurologice. Lefurile brute anuale sunt cuprinse între 25.771 de lire şi 30.784 de lire, firma britanică asigurând cazarea pentru prima lună. Contractul de muncă este permanent, doljenii interesaţi trebuind să se grăbească să trimită un CV în limba engleză, pe adresa a.acasandri@synergymedical. Este nevoie de o urgentare a trimiterii CV-ului întrucât interviul se va desfăşura în mai puţin de o săptămână, la Bucureşti (în perioada 30 ianuarie-01 februarie a.c.).

Ofertă şi din partea unui angajator din Germania
O altă ofertă de muncă vine din partea unui angajator din Germania. Acesta are nevoie de un dezvoltator software (activitatea presupune conectarea programelor existente în baza de date, dezvoltarea utilităţilor pentru monitorizarea şi calibrarea laserelor. Candidaţii trebuie să aibă studii finalizate în ingineria informatică sau într-un domeniu echivalent, să aibă experienţă de cel puţin cinci ani şi cunoştinţe foarte bune de programare. Totodată, trebuie să cunoască limba engleză şi rusa, limba germană constituind un avantaj. Salariul este negociabil în funcţie de abilităţi şi de experienţă), de doi lucrători în producţie (activitatea presupune lipirea şi montarea laserelor, asamblarea componentelor de fibre optice, montarea mecanică şi electronică a pieselor mici. Candidaţii trebuie să aibă experienţă de lucru cu fibra optică. Totodată, trebuie să cunoască limba germană, salariul fiind negociabil în funcţie de abilităţi şi de experienţă) şi de un tehnician pentru un laborator de fizică (activitatea presupune instalarea de lasere cu fibre optice şi efectuarea măsurătorilor şi a ajustărilor aferente, rezolvarea problemelor tehnice, testarea componentelor, suport pentru optimizare, participarea la activităţile de cercetare. Candidaţii trebuie să aibă studii finalizate în ingineria informatică sau într-un domeniu echivalent, să aibă experienţă în lucru cu dispozitive laser şi fibre optice. Totodată trebuie să cunoască limba engleză sau germană. Salariul este negociabil în funcţie de abilităţi şi de experienţă.).

Mare atenţie la firmele angajatoare!
Referitor la siguranţa locului de muncă peste hotare, dacă doljenii aleg un contract semnat prin intermediul AJOFM Dolj, aceştia nu trebuie să îşi facă probleme. În schimb, cei care optează pentru firmele ce se ocupă cu plasarea forţei de muncă în străinătate, trebuie să fie foarte atenţi când iau o decizie în acest sens. Asta pentru că realitatea a demonstrat faptul că nu puţini au fost doljenii cărora le-a fost vândută iluzia că vor fi ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă bine plătit, totul în schimbul unui comision de câteva sute de euro. Cei care vor să verifice cum stă treaba pot intra pe site-ul itmdolj.ro. şi astfel află dacă firma este sau nu de buna credinţă. De asemenea, dacă recrutarea este făcută de o persoană fizică, în baza unui anunţ în presa locală, sau de către o societate care nu are ca principal obiect de activitate plasarea forţei de muncă în străinătate, aceste două aspecte trebuie să ridice semne de întrebare.

Elemente standard ale contractelor
Reprezentanţii ITM Dolj continuă să-i sfătuiască pe doljeni să fie foarte atenţi când semnează un contract de muncă. Conform informării ITM Dolj, contractul de muncă trebuie să conţină elemente-standard, precum: funcţia, natura şi durata angajării; timpul de muncă şi de repaus; programul de lucru, salariul lunar şi datele de plată a acestuia; sporuri, ore suplimentare; durata, modul de acordare şi drepturile băneşti aferente concediului de odihnă; acordarea de despăgubiri în cazul accidentelor de muncă sau al decesului; condiţiile de cazare sau, după caz, de închiriere a unei locuinţe şi de asigurare a hranei; taxele, impozitele şi contribuţiile asupra veniturilor angajaţilor români, asigurându-se evitarea dublei impuneri sau a dublei perceperi de contribuţii de asigurări sociale; obligaţiile angajaţilor în străinătate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ