Dimineaţa zilei de 24 ianuarie, iar termometrele arată -4 grade în Craiova. Oraşul este aproape pustiu, graţie mini-vacanţei de care au beneficiat foarte mulţi dintre angajaţi, în special bugetarii. Stau mărturile locurile goale de parcare din zona centrală. În faţa Primăriei Craiova însă e forfotă. Câteva zeci de soldaţi încadrează câţiva colegi care-şi încălzesc instrumentele muzicale. În jurul lor, grupuri de craioveni încep să se adune pentru a asista la ceremonia militară dedicată Zilei Unirii Principatelor Române. Cu câteva minute înainte de ora 10.00, apar şi reprezentanţii instituţiilor locale şi judeţene. Se dă onorul, iar la tribună îşi fac apariţia, pe rând, primarul interimar al Craiovei – Mihail Genoiu, preşedintele CJ Dolj – Ion Prioteasa şi prefectul de Dolj – Sorin Răducanu. După câteva mesaje succinte, se trece la momentul depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori.

„Armada“ social-democrată
Ca de fiecare dată, social-democraţii doljeni au avut grijă să arate că sunt, înainte de toate, o organizaţie numeroasă. Aşa se face că, în momentul în care, la microfon, s-a anunţat că vor depune coroane reprezentanţii PSD, dinspre scările primăriei s-au pus în mişcare câteva zeci de persoane, în frunte cu preşedintele filialei, senatorul Claudiu Manda, flancat corespunzător de parlamentarii de Dolj ai partidului. A fost, fără îndoială, un mesaj de forţă transmis de PSD Dolj, organizaţie care, în acest moment, nu are adversar în judeţ.

PNL – Partidul Necunoscut Liberal
Într-un contrast evident faţă de adversarii de la PSD, grupul PNL Dolj a arătat la depunerea de coroane la fel cum a arătat şi la alegerile din 11 decembrie… puţini şi prost organizaţi. În plus, „delegaţia“ liberală a punctat şi la capitolul notorietate, cei prezenţi întrebându-se, pe bună dreptate, cine sunt oamenii preşedintelui Nicolae Giugea.

Surpriza ALDE
Partid aflat la guvernare, ALDE nu a ratat ocazia să arate că îşi doreşte să devină cea de-a doua forţă politică a judeţului. Organizaţi și numeroși, membrii ALDE au reuşit să aducă la eveniment cel puţin de trei ori mai mulţi oameni decât liberalii, principalii lor competitori politici. Ce-i drept, reprezentanţii ALDE au avut şi un avantaj, ei sărbătorind de ceva timp o „mică unire“ cu tot mai mulţi membri PNL, de la simpatizanţi la membri şi chiar primari!

La PMP se poartă… albul
De departe însă, cea mai interesantă apariţie a fost asigurată de partidul actualului primar interimar al Craiovei, PMP. Deşi nu foarte numeros, grupul susţinătorilor lui Traian Băsescu,
cărora nu li s-a adăugat, aşa cum ar fi fost normal, Mihail Genoiu, a punctat la impresie artistică graţie unuia dintre membri. Probabil fan al fostului ministru al turismului, Elena Udrea, o tânără pemepistă a ales o ţinută uşor nepotrivită pentru un astfel de eveniment. Însă, în politică, orice moment este un bun prilej pentru a te face remarcat. Chiar şi printr-o pereche de încălţări tip „bichon“…

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ