Vâlcea: Trei oraşe şi două comune nu pot consuma apă potabilă

SC Apavil SA le recomandă în continuare consumatorilor din Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Dăeşti, Călimăneşti şi Brezoi să nu bea apă de la chiuvetă şi să nu o folosească pentru gătit. Societatea de captare, tratare, distribuţie şi epurare a apei din judeţul Vâlcea precizează că populaţia va fi înştiinţată în momentul în care apa se va încadra în parametrii de potabilitate. Această situaţie este cauzată de o avarie majoră, în prezent remediată, la conducta de apă DN 1200 mm, în zona oraşului Brezoi.

0

Anunţ privind calitatea apei
Urmarea avariei majore la conducta de apă DN 1200 mm remediată în data de 14.01.2017 comunicăm tuturor consumatorilor din Municipiul Rm. Vâlcea, Bujoreni, Dăeşti, Călimanesti, Brezoi că în data de 16.01.2017, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea s-au recoltat şi analizat probe de apă.
De asemenea s-au verificat Staţiile de potabilizare din Brezoi – Valea lui Stan şi din Rm. Vâlcea – Nord constatându-se că sursa lac Brădişor nu înregistreaza modificări de calitate iar Staţia Valea lui Stan din Brezoi funcţionează în parametrii tehnologici iar apa furnizată de APAVIL SA se încadrează în parametrii Legii 458/2002R.
Apa din sistemul de distribuţie din Rm. Valcea prezintă culoarea modificată, parametrii turbiditate şi culoare înregistrând valori peste concentraţia maximă admisă conform legislației amintite mai sus.
Rugăm toţi abonaţii afectaţi să-şi asigure în continuare o rezervă minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada menţionată. În vederea reducerii riscurilor pentru sănătate datorate consumului de apă recomandam utilizarea apei din reţea ca agent termic şi pentru satisfacerea nevoilor menajere.
Ne cerem din nou scuze pentru acest inconvenient şi vă asigurăm că în această perioadă echipele de intervenţie ale APAVIL SA fac în continuare eforturi susţinute pentru remedierea situaţiei neplăcute în cel mai scurt timp posibil şi dispun de stocuri de substanţe adjuvante tratării apei din sistemul de distribuţie în vederea aplicării tuturor măsurilor tehnice pentru încadrarea în parametrii de calitate prevăzuţi de Legea 458/2002R.
Întrucât apa este tulbure la robinetele consumatorilor revenim cu recomandarea către utilizatori ca aceştia să lase să curgă cantitatea de apă necesară eliminării apei cu impurităţi, cheltuielile ocazionate de cantitatea de apă eliminată fiind suportate de către APAVIL SA pentru toţi clienţii cu care aceasta are încheiat contract.
Vom reveni cu un anunţ privind calitatea apei din reţea la momentul în care aceasta se va încadra în toţi parametrii de potabilitate prevăzuţi de Legea 45 8/2002R şi va putea fi utilizată ca apă potabilă.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ