Vâlcea: Licitaţia pentru deszăpezire a îngheţat la contestaţii

Contracte reatribuite temporar pentru doar patru loturi de drum naţional, din cele zece care străbat judeţul.

0

Probleme la deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Vâlcea, în plină iarnă grea, întreţinute şi de o legislaţie a atribuirii licitaţiilor ce trebuie modificată de urgenţă. Declarată câştigătoare a licitaţiei organizate în noiembrie 2016 de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, asocierea de firme SC Construcții Generale & Rosal Grup SA, ce urma să deszăpezească timp de patru ani, a fost contestată în instanţă de firma clujeană “Diferit”.

Pentru trei loturi de drum, nu s-a mai prezentat nimeni la licitaţie
Cum procedura de atribuire era blocată, iar iarna se instalase, cei 495 de kilometri de drumuri naţionale din Vâlcea au fost scoşi, recent, la licitaţie, doar pentru acest sezon, pe loturi. Potrivit portalului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, la şase din cele zece loturi de drumuri naţionale din judeţul Vâlcea, există menţiunea ”proceduri în curs de derulare”.
Lăcrămioara State, şefa Secției drumuri naţionale Râmnicu Vâlcea, a declarat că din cele zece loturi scoase la licitaţie au fost încheiate contracte ferme de deszăpezire doar pentru patru. “Pentru loturile Voineasa, Râmnicu Vâlcea 2, Cerna şi lotul Horezu s-a semnat deja contractul de deszăpezire. Pentru alte trei loturi: Seaca, Vâlcea 1 şi Popeşti, acest contract urmează să se semneze. Pentru Vidra, Zătreni şi Ioneşti, nu s-a prezentat nimeni la licitaţie, prin urmare procedura va fi reluată”, a precizat Lăcrămioara State.
Aceasta a mai spus că, marţi, 10 ianuarie a.c., pe toate drumurile naţionale din judeţul Vâlcea se circula normal. SDN Vâlcea a acţionat în această perioadă cu 52 de autoutilaje, 86 de oameni, fiind răspândite circa 700 tone material antiderapant.

961 kilometri de drumuri judeţene, deszăpeziţi de RAJDP Vâlcea
Cei 961 de kilometri de drumuri judeţene din Vâlcea sunt întreţinuţi de Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Vâlcea (RAJDP). Valer Tudor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a declarat că la începutul acestei săptămâni nu existau probleme majore pe aceste drumuri şi că pentru deszăpezire s-a lucrat cu circa 60 de utilaje, aproximativ 100 de oameni şi s-au răspândit aproape 350 de tone de material antiderapant. Deşi a existat o bună mobilizare pentru a se face faţă acestor condiţii dificile de iarnă, autorităţile judeţului Vâlcea recunosc faptul că, dacă nu au existat probleme mari cu zăpada, este doar pentru că nu a nins foarte mult.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ