Marţi, 10 ianuarie 2017, la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea va demara recensământul populaţiei canine, acţiune iniţiată de către reprezentanţii Corpului de Control al Primarului – inspectori zonali, ai Serviciului relaţii, îndrumare asociaţii de proprietari şi ai Poliţiei Locale, în baza HCL nr. 286/2016 privind adoptarea unor măsuri pentru controlul reproducerii câinilor cu sau fără stăpân din municipiul Râmnicu Vâlcea.
În cadrul acestei acţiuni, agenţii municipalităţii, care se vor identifica prin intermediul legitimaţiilor de serviciu, vor vizita fiecare gospodărie sau apartament în vederea evidenţierii, pe baza unui formular de identificare, a câinilor deţinuţi pe proprietatea respectivă. Totodată, recenzorii vor identifica şi câinii fără stăpân existenţi în zonele ce le-au fost arondate, inclusiv prin fotografierea acestora.
Cu această ocazie, proprietarii de câini vor fi înştiinţaţi că, în conformitate cu prevederile legale din domeniu, au obligaţia de a-şi microcipa animalele în vederea înregistrării în RECS (Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân). În felul acesta, se va preîntâmpina abandonarea câinilor pe domeniul public, fenomen care reprezintă un factor important în creşterea populaţiei canine fără stăpân din Râmnic.
Deţinătorii de câini din municipiu sunt rugaţi să ofere toate informaţiile necesare persoanelor care vor efectua acest recensământ.
Această acţiune – estimată a dura câteva luni – este prima din seria de măsuri impuse de HCL nr. 286/2016 (recensământ – microcipare – sterilizare) care vor duce, în final, la eradicarea fenomenului câinilor fără stăpân din oraş.
Potrivit estimărilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), în Râmnicu Vâlcea există circa 4.500 de câini vagabonzi.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ