Menționăm faptul că această manifestare columbofilă provincială are menirea reluării tradiției oganizării expozițiilor columbofile la acest nivel, începută în anul 1990 sub egida Federației Columbofile Oltenia și întreruptă în urmă cu un deceniu și va fi înscrisă pe agenda culturală a orașului Craiova.
De asemenea, menționăm că la această manifestare va participa un număr de aproximativ patru sute de porumbei voiajori care au obținut rezultate de top național, provincial și județean în sezonul columbofil 2016, aparținând crescătorilor, membri ai asociațiilor columbofile din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Olt, Argeș și Teleorman.

FNCPR va premia cu trofee toate locurile I la an, palmares doi și trei ani porumbei și crescători și medalii (locurile II și III) pentru porumbeii și crescătorii aflați în top 3 în campionatul provincial, zona Oltenia, 2016 la aceleași secțiuni.
Asociația organizatoare va acorda diplome tuturor porumbeilor și crecătorilor participanți la expoziție.
Premierea va avea loc în data de sâmbată – 17 decembrie 2016, începând cu  orele 18.00, la restaurantul La Rocca, situat în Craiova, str. Pelendava, nr. 39a.

Programul expoziției este următorul:

Sâmbătă – 17 decembrie 2016
ora 09.00 – Deschiderea oficială
ora 09.30 – 17.00 – Vizitarea expoziției

Duminică 18 decembrie 2016
ora 09.00 – 12.00 Vizitarea expoziției

De asemenea, va fi expus în aceași perioadă, un număr de aproximativ 400 de găini de rasă și porumbei de agrement aparținând crescătorilor din asociația sus-menționată.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ