Printre invitații din acest an: Tudor Gheorghe, Horațiu Mălăele, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu
Festivalul Adrian Păunescu revine la Craiova cu mari artiști

Festivalul Internațional Adrian Păunescu – ajuns la cea de-a patra ediție, va avea loc la Craiova, în zilele de 1, 2 și 3 decembrie 2016. Organizatorii ediției din acest an sunt: Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Municipal, în parteneriat cu Fundația Constantin.

0

Respectând tradiția, organizatorii și partenerii lor aduc la rampă, pentru al patrulea an consecutiv, reprezentanți de seamă ai muzicii, poeziei, vieții culturale și academice din România și de peste hotare.

Programul Festivalului este următorul:

1 Decembrie 2016
– ora 14:00, Muzeul de Artă (Sala Oglinzilor) – Deschiderea festivalului.
– ora 18:00, spectacol Remember Cenaclul Flacăra în Piața Frații Buzești din Centrul Vechi al Craiovei, concert la care vor urca pe scenă artiștii Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, George Nicolescu, Magda Puskas, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Cristian Buică, Vasile Mardare, Walter Ghicolescu, Mădălina Amon, Generația Folk, Vanghele Gogu, Andrei Păunescu și trupa Totuși…

2 decembrie 2016
– ora 12:00, vizită și spectacol de muzică și poezie la Bârca (satul copilăriei poetului)
– ora 19:00, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, concertul extraordinar intitulat „Declarație de dragoste” (pe versuri de Adrian Păunescu), susținut de Tudor Gheorghe.

3 decembrie 2016
– ora 11:00, simpozion literar „Adrian Păunescu – poetul și omul cetății” la Filarmonica „Oltenia”, urmat de o seară de excepție, cu recitaluri susținute de Horațiu Mălăele (ora 18:00) și de Nicu Alifantis & Fragil (ora 19:00).

Accesul în sălile de spectacole va fi liber pentru public şi se va face pe bază de invitaţii, care pot fi solicitate de la Agenţia Teatrului Naţional „Marin Sorescu” (tel. 0251.413.677) şi de la Agenţia Filarmonicii „Oltenia” (tel. 0351.414.697).

Începând cu Ziua Națională, pe care Adrian Păunescu o numea, încă din 1983, „1 Decembrie, măreață zi, / Neegalata noastră sărbătoare…”, veniți la Craiova, să participați, pentru trei zile, la Festivalul Internațional Adrian Păunescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ