Viitorii parlamentari doljeni ai PNL promit noi investiţii în sănătate
Spitalul de Pediatrie, prioritate pentru liberalii doljeni

Parlamentarii PNL Dolj, deputatul Ionuţ Stroe şi senatorul Mario Ovidiu Oprea, alături de preşedintele filialei, Nicolae Giugea, au anunţat public într-o conferinţă de presă că viitorii parlamentari ai partidului vor demara procedurile legislative şi vor purta negocieri directe la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea la Craiova a unui Spital de Pediatrie.

„PNL este un partid responsabil faţă de viitorul acestei ţări. Suntem conştienţi de faptul că, pe lângă sprijinirea investiţiilor, dezvoltarea economică şi echitatea socială, în anii care urmează trebuie să ne aplecăm mai mult asupra copiilor noştri. Trebuie să abordăm cu mai multă responsabilitate atât domeniul educaţiei, cât şi infrastructura sanitară dedicată copiilor. Din păcate pentru Craiova, dar şi pentru întreaga Oltenie, această zonă a ţării nu dispune de nicio unitate spitalicească dedicată exclusiv celor mici, lucru total inacceptabil din punctul nostru de vedere. Având în vedere acest handicap, viitorii parlamentari liberali doljeni vor face tot posibilul pentru a determina Ministerul Sănătăţii, dar şi autorităţile locale, să investească într-o facilitate sanitară dedicată exclusiv copiilor, fie că va fi vorba de un spital de pediatrie, fie că se va hotărî ca viitorul Spital Regional, proiect demarat de liberali încă de acum opt ani, să aibă în componenţă şi o puternică secţie de pediatrie cu mai multe specializări“, a declarat deputatul Ionuţ Stroe, preşedintele PNL Craiova. La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea a afirmat că subiectul înfiinţării unui spital de pediatrie la Craiova este unul foarte serios, care nu trebuie tratat cu superficialitate: „Craiova este un centru universitar, un oraş cu universitate de medicină, iar absenţa unui spital de pediatrie în acest oraş este o chestiune deosebit de gravă. În România sunt multe spitale de pediatrie, iar în Oltenia nu avem spital de pediatrie. O secţie de jumătate de etaj de la Spitalul Regional nu înseamnă că avem spital de pediatrie. Noi ne asumăm acest lucru şi prin construirea Spitalului Regional dorim o reorganizare în aşa fel încât să se înfiinţeze şi acest spital. Nu mai e suficient să tăiem panglici, aşa cum face PSD, sau să construim fabrici de biscuiţi. Spitalul de pediatrie e mai important decât orice făbricuţă care are 20 de locuri de muncă”.
Preşedintele PNL Dolj, Nicoale Giugea, a atras atenţia asupra faptului că investiţiile în sănătatea copiilor nu înseamnă doar o zugrăveală a unei secţii cu douăzeci de paturi cum este cea a Spitalului Filantropia, ci presupune investiţii mari în săli de operaţii pentru copii, facilităţi aproape inexistente în Craiova zilelor noastre, în aparatură performantă de imagistică şi diagnosticare, în personal medical de înaltă calificare. „De fiecare dată când unui oltean i se îmbolnăveşte copilul, dă fuga la Bucureşti pentru că Oltenia nu dispune de nicio ofacilitate medicală pediatrică la un nivel acceptabil. Este absolut nefiresc acest lucru, iar noi, liberalii doljeni, ne propunem să facem demersurile necesare pentru a îndrepta această situaţie! Viitorul guvern liberal, condus de premierul Dacian Cioloş, împreună cu autorităţile locale, vor colabora pentru identificarea resurselor financiare necesare demarării şi finalizării acestui proiect vital pentru Craiova şi Oltenia. Copiii noştri sunt viitorul acestei ţări şi avem obligaţia de a face tot ceea ce ne stă în puteri pentru a le asigura toate condiţiile pentru o dezvoltare armonioasă“, a declarat, în exclusivitate pentru Indiscret în Oltenia, Nicolae Giugea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ