„Din dragoste pentru copii”,
Primăria Craiova a inaugurat „etajul Disney” de la Spitalul de Boli Infecţioase

Secţia de pediatrie a unităţii medicale este reabilitată cu bani de la bugetul local, saloanele fiind puse la punct la standarde europene din punct de vedere al dotărilor şi decorate în ton cu vârsta pacienţilor, cu scene din filmele de desene animate.

0

Municipalitatea a alocat 700.000 de lei pentru aducerea în secolul XXI a saloanelor de la Spitalul de Boli Infecţioase, mai-marii Primăriei Craiova vizitând, la sfârşitul săptămânii trecute, unul dintre etajele Secţiei de pediatrie, finalizat deja de firma contractată pentru lucrare.3 „Este un proiect pe care noi l-am denumit «Din dragoste pentru copii». Ideea e una simplă şi se rezumă la două întrebări: cum ar fi dacă un spital ar părea un loc imens de joacă şi cum ar fi dacă în loc de rezerve întunecate şi neprimitoare, un copil ar intra într-o rezervă care este luminată, colorată, unde poate sta alături de un părinte, unde poate accesa internetul şi unde se poate uita la desene animate în propriul pat. Astfel, acest vis, astăzi, a devenit realitate, cu ajutorul Primăriei municipiului Craiova şi al doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu, care de fiecare dată a răspuns prompt la solicitările spitalului”, a declarat Adina Turcu, managerul unităţii medicale. Potrivit acesteia, câteva mii de copii trec anual prin saloanele Secţiei de pediatrie: „Noi ne-am străduit să creştem gradul de confort al copiilor, să se apropie condiţiile de ceea ce au acasă, chiar dacă aici sunt supuşi unor terapii mai puţin plăcute. Secţia de boli infecţioase copii beneficiază de o echipă de medici pregătită şi pasionată, care au performat, pentru că anual tratează 5.000 de copii şi, spunem noi că, prin dotările pe care le are, prin aparatura de laborator, micuţii care ne calcă pragul secţiei sunt trataţi la standarde europene”. 

Olguţa: „Condiţii ca-n Germania, dar arată mai bine!”
1Primarul Lia Olguţa Vasilescu a felicitat echipa de la Spitalul nr.3, apreciind rezultatul reabilitării, care duce, susţine edilul-şef, la standarde europene saloanele destinate copiilor. „Investiţia a fost de 700 de mii de lei, asta constând în tot ceea ce vedeţi aici: instalaţie de climatizare, mobilier nou, aparatură nouă, televizoare şi frigidere. În fiecare spital pe care noi l-am renovat, am vrut să existe condiţii hoteliere, pacienţii să se simtă bine, măcar atât confort să aibă din partea noastră dacă boala îi obligă să se interneze. Aşa cum se prezintă la ora actuală, această secţie de copii cred că este la standarde occidentale. Am avut prilejul să văd o secţie de copii din Germania şi vă spun la modul cel mai sincer că arată mai bine la noi din punct de vedere estetic, pentru că la nivelul aparaturii suntem cam tot acolo. Vreau să felicit echipa de medici şi pe doamna director pentru că s-au ocupat ca această investiţie să arate aşa cum se prezintă ea la ora actuală”, a spus Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta susţine că sincopele sau amânările înregistrate în reabilitările din sistemul medical municipal nu sunt cauzate decât de procedurile greoaie de licitaţie ori de problemele anumitor firme aflate sub contract cu municipalitatea şi în niciun caz lipsei de resurse financiare alocate de municipalitate. „Sperăm să terminăm foarte rapid acest spital cu totul, mai avem doar un etaj în care trebuie făcute investiţii. Din păcate, această investiţie ar fi trebuit să fie finalizată în totalitate până la sfarşitul anului, dar, după cum ştiţi şi dumneavoastră că se întâmplă, firmele mai intră în insolvenţă, mai sunt tot felul de probleme şi întârzieri care nu sunt cauzate nici de lipsa de finanţare din partea noastră, nici de lipsa noastră de interes. Dimpotrivă, aş putea spune că interesul din partea administraţiei locale este maxim de câte ori directorii de spitale au avut solicitări. Din punct de vedere financiar, niciodată nu am spus, ca administraţie, că nu avem bani”, a precizat primarul Craiovei.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ