Un partid serios

0

PMP a acţionat în toţi anii de la înfiinţarea sa ca un partid serios, echilibrat, cu multe proiecte viabile lansate în spaţiul public, cu asumări clare ale unor poziţii doctrinare sau de politică externă. Nu ne-am raportat la jocuri oculte de putere, nu ne-am schimbat de la o zi la alta opţiunile, nu  am făcut compromisuri politice compromiţătoare pentru a accede la pârghii de decizie în plan local sau naţional.
În acest comportament de partid serios rezidă şi performanţa politică (a unui partid totuşi nou) de a trece cu bine toate examenele electorale de până acum. Românii au început să simtă că PMP are viitor pentru că are un caracter politic sănătos. De aceea îi şi acordă votul.

PMP va demonstra cu şi mai multă determinare de acum înainte că rămâne acelaşi partid serios, un partener de încredere pentru aliaţi de încredere, dar mai ales un partener de încredere pentru cetăţeni.

PMP va lansa în campania electorală care bate la uşă un program politic detaliat privind obiectivele sale de politică publică. Din acest program  nu vor lipsi câteva teme esenţiale asupra cărora mă voi opri în rândurile de mai jos.

Reducerea numărului de parlamentari la 300 va deveni realitate. PMP este singurul partid  care a depus două proiecte pentru ca voinţa românilor să devină lege.

O nouă lege a sănătăţii care să  genereze un sistem medical în stare să-i protejeze pe toţi cetăţenii români. PMP a depus în Parlament Legea privind organizarea şi funcţionarea sistemului de Sănătate, redactată de cei mai buni specialişti ai României în managementul sănătăţii.

Transparenţă totală în administraţia publică. Vom iniţia o lege prin care toate contractele şi facturile instituţiilor publice vor fi publicate online.

Vom propune Legea anti – clan, o lege specială pentru destructurarea reţelelor de crimă organizată! Poliţia trebuie să fie de neatins pentru clanuri. Principalele obiective: combaterea criminalităţii organizate, a traficului de persoane, a spălării banilor şi a cerşetoriei organizate.

Vom lansa un Program naţional de relansare a Şcolilor de meserii, la standarde europene şi care să permită pregătirea tinerilor pentru cerinţele actuale ale pieţei.

Depolitizarea MAI, a instituţiilor şcolare, a ROMSILVA, a Avocatului Poporului şi a altor instituţii publice este o prioritate de prim rang pentru PMP şi vom face demersuri în acest sens încă de la începutul primei sesiuni a noii legislaturi parlamentare.

Furnizarea gratuită a apei timp de 3 ani în zonele afectate de secetă; Decolmatarea canalelor de irigaţii, repararea sistemelor de pompare, achiziţia de sisteme fixe şi mobile de irigaţii şi oferirea gratuită a apei către fermieri;

Subvenţii egale pentru fermierii români, aidoma celor din celelalte state membre UE.

Fiscalitate redusă. Taxe reduse, mai multe locuri de muncă. Reducem taxele pe muncă, creştem investiţiile pentru relansarea industriei locale şi sprijinirea afacerilor locale, a antreprenorilor români;

Eliminăm taxele pentru spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea hotelurile, restaurantele, cafenelele. Impozit 0 pentru perioada 2020-2021.

Respectarea legislaţiei care presupune indexarea pensiilor cu rata inflaţiei +50% din creşterea nominală a salariului minim pe economie la începutul fiecărui an;

Oprim tăierile ilegale şi iraţionale de păduri şi exportul ilegal de lemn brut care au condus la creşterea preţurilor pentru lemnul folosit la încălzire.

Am enunţat aici doar câteva din preocupările noastre pentru îmbunătăţirea actului de guvernare în România. PMP  rămâne un partid serios şi în materie de politică externă. De altfel, pe listele noastre se află cel mai bun ministru de externe  din perioada postdecembristă, Cristian Diaconescu.
Suntem un partid proatlantic, pentru aderarea rapidă a României la Spaţiul Schengen, convinşi că UE îşi va consolida cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică în complementaritate, sinergie şi în deplin respect pentru  instituţiile şi autonomia decizională dintre cele două părţi.
Suntem un partid de centru-dreapta, conservator, creştin-democrat care apără identitatea naţională şi valorile fundamentale ale poporului român.

Aveţi încredere în PMP! Mişcăm România!

Facebook Comments