Călin Georgescu este urmat de candidatul coaliției pro-europene, Crin Antonescu, cotat cu 25% din intențiile de vot, și de primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, care ar obține 17% din voturi. Cei trei sunt urmați de Elena Lasconi, lidera Uniunii Salvați România (USR), și George Simion, președintele AUR, care sunt cotați cu 6% din intențiile de vot. În plus, Georgescu ar ieși învingător și în turul 2, indiferent de numele contracandidatului pe care îl va avea de înfruntat.
De asemenea, Călin Georgescu este pe primul loc și când vine vorba despre încredere în politicieni, bucurându-se de încrederea a 51% dintre români. El este urmat de președintele PNL, Ilie Bolojan – 44%, primarul Clujului Emil Boc – 42% și de Crin Antonescu și Nicușor Dan, fiecare cu 39%.

Aceste rezultate vin în contextul în care alegerile prezidențiale inițiale au fost anulate de Curtea Supremă a României, pe fondul unor suspiciuni de influență externă în favoarea lui Călin Georgescu. Alegerile au fost reprogramate pentru 4 mai 2025, cu un posibil al doilea tur pe 18 mai. Rămâne neclar dacă Georgescu, cunoscut pentru pozițiile sale suveraniste și simpatiile pentru Rusia și Vladimir Putin, va putea să candideze din nou.
AUR-ul urcă vertiginos
În ceea ce privește alegerile parlamentare, sondajul indică faptul că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se află pe primul loc în preferințele electoratului, reflectând o creștere a popularității formațiunilor suveraniste în România. Astfel, la întrebarea dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dintre cei 69% dintre respondenți care au indicat un partid, AUR ar obține 29% din voturi, PSD – 22%, USR și PNL – 13%, SOS România – 8%, POT – 5%, UDMR – 4%, PMP – 3%, Forța Dreptei – 2%, altele – 1%.

Aceste tendințe electorale subliniază o schimbare notabilă în peisajul politic românesc, cu o creștere a susținerii pentru candidații și partidele suveraniste, în detrimentul formațiunilor tradiționale pro-europene.