Arhimandritul Veniamin Micle de la Mănăstirea Bistrița, aniversat la împlinirea a 85 de ani

La Mănăstirea Bistrița au avut loc sâmbătă, 6 iulie, o serie de manifestări duhovnicești-culturale prilejuite de aniversarea Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle la împlinirea vârstei de 85 de ani, în cadrul cărora a avut loc lansarea volumelor: Un Domn, o credință, un botez; Pavăza dreptei credințe și Bătălia de la Posada. Adeverire documentară, a transmis Arhiepiscopia Râmnicului.

0

„În debutul manifestărilor, Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum, la finalul căreia a elogiat personalitatea Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle. De pe piedestalul celor 85 de ani împliniți, dintre care 70 au fost închinați slujirii lui Dumnezeu, Părintele Veniamin Micle oferă astăzi măsura cunoașterii dobândite din tezaurul învățăturii creștine și printr-o acribică preocupare pentru cultură, ştiinţă şi istorie, dar și legăturii acesteia cu propriile trăiri duhovnicești în spațiul înmiresmat de sfințenie al Mănăstirii Bistrița.
Manifestările culturale au continuat în sala muzeală a Mănăstirii Bistrița, unde a avut loc lansarea celor două volume, în cadrul cărora bucuria lecturii a fost împărtășită distinsului public de către actorii Camelia și Dan Constantin de la Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea”, potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Râmnicului.

Facebook Comments