UDMR a obținut mii de voturi în fiefurile social-democrate din Oltenia

Rezultatul alegerilor europarlamentare din 9 iunie a scos la iveală situații cel puțin bizare la nivelul Olteniei. Mai exact, deși numărul etnicilor maghiari din cele cinci județe din Sudul țării este extrem de mic și nu depășește câteva sute, UDMR a obținut mii de voturi, extrem de necesare pentru ca formațiunea politică să depășească pragul electoral.

0

Conform proceselor verbale analizate de către jurnaliștii de la Libertatea, de departe, cel mai generos județ s-a dovedit a fi Doljul, care a contribuit cu 3.540 de voturi către zestrea UDMR, asta deși, la ultimul recensământ, doar 87 de persoane s-au declarat a fi de etnie maghiară. Evident, cea mai bună parte din voturi, adică 1.327, au venit de la cele 173 de secții din Craiova. Atrași de UDMR s-au dovedit a fi și locuitorii satului Preajba, comuna Malu Mare, procesele verbale indicând un total de 191 de voturi pentru partidul condus de Kelemen Hunor. Un număr mare de voturi pro-UDMR, 57 mai exact, a fost înregistrat și într-o secție de votare din Calafat, alte 32 de voturi fiind consemnate în comuna Maglavit.
UDMR a avut parte de susținere și în județul vecin Gorj, acolo unde a obținut 1.816 voturi, dar și în județul Olt, de unde a strâns alte 1.133 de voturi.

Trebuie spus însă că „dragostea“ oltenilor pentru Uniunea Maghiarilor nu este una sinceră. Surse politice susțin că, de fapt, zecile de voturi primite de către maghiari în fiefurile social-democrate din Oltenia sunt răsplata pentru reprezentanții pe care PSD i-a băgat în secțiile de votare pe listele UDMR. Iar strategia pare că a funcționat de minune, partidul condus de Kelemen Hunor obținând un scor peste așteptări.

Facebook Comments