Rezultatul de la alegerile face prima „victimă“. Liderul USR, Cătălin Drulă, a demisionat

În urma rezultatului extrem de slab înregistrat de Alianța Dreapta Unită la alegerile locale și cele europarlamentare, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că își dă demisia, urmând ca membrii partidului să aleagă o nouă conducere. Favorit pentru a prelua conducerea USR este Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei.

0

Cătălin Drulă a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că rezultatul de la alegeri este „sub aşteptările“ membrilor USR şi ale votanţilor partidului. „Desigur, am putea să vorbim despre cauze, să căutăm explicaţii, să găsim scuze sau să ne întrebăm dacă în România democraţia mai este democraţie, dar pentru mine, în întreaga mea viaţă, asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte, în cel mai scurt timp. Avem oameni şi lideri puternici, care pot duce mai departe această construcţie, şi mă gândesc aici spre exemplu la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte“, a spus Cătălin Drulă.
Preşedintele Uniunii Salvaţi România a menţionat că „este foarte important ca USR să continue“, deoarece în acest partid „s-au pus speranţele de modernizare“ a României.

Reamintim că Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a înregistrat un scor foarte slab la alegerile din 9 iunie, fiind depășită clar de PSD, PNL, dar și de AUR.  

Facebook Comments