Vor exista însă restricții pentru șoferi
Circulația pe Transalpina se reia de sâmbătă – 1 iunie

Prima zi de vară calendaristică aduce și redeschiderea circulației pe una dintre cele mai impresionante șosele din țară – Transalpina. Totuși, pentru moment, pe tronsonul dintre Rânca și Curpăt se va putea circula doar în intervalul orar 08:00 - 18:00, iar viteza maximă este de 30 km/h.

0

„În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova și SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulației rutiere pe Transalpina începând cu data de 1.06.2024. Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 – 18:00. În afara acestui interval orar accesul este interzis din cauze obiective care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine.
De asemenea, limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră, iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis.
Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță“, se arată într-o informare a CNAIR.

Facebook Comments