Raluca Turcan: Ministerul Culturii investește masiv la Craiova. E un model de dezvoltare durabilă

0

Aflată în vizită la Craiova cu prilejul Festivalului Internațional Shakespeare, eveniment la care ministerul pe care îl conduce se numără printre principalii finanțatori, Raluca Turcan a ținut să viziteze și șantierul de pe strada Mihail Kogălniceanu, unde fondurile ministeriale contribuie la reabilitarea Casei Pleșia.

Clădirea monument istoric a intrat pe mâna constructurilor de câțiva ani, investiția ridicându-se la câteva milioane de euro.

„Ministerul Culturii investește mult în Craiova și judetul Dolj – ne aflăm la Bibiloteca Franceza Omnia, o investiție de 3.5 milioane de euro. De asemenea, prin programul „Temelii culturale” pe care l-am lansat la Ministerul Culturi, vom reface și Teatrul Marin Sorescu, o investite de aprope 18 milioane de euro. Fac apel la autorități, locale și centrale, să ne ajute cu autorizațiile cât mai rapid, ca să dăm drumul mai repede la procedurile pentru proiectare și execuție și lucrările efective să înceapă. Investițiile în cultură aduc dezvoltare durabilă. E un model de dezvoltare care a fost aplicat cu succes în Municipiul și în județul Sibiu și care cred că merită adoptat peste tot de autorități, fie ele locale sau centrale”, a delcarat Raluca Turcan.

Facebook Comments