Băile Govora, paradis în derivă

Într-o zi prietenoasă de duminică a lunii aprilie, la pas prin Băile Govora, care deţine tristul record de a fi o staţiune aproape fără turişti. În parcări se află câteva maşini, doar pentru că are loc o manifestare electorală la cinematograful în care nu a rulat niciodată un film. Dacă eşti vizitator ceva mai activ, s-a zis cu echilibrul tău, plictiseala îţi toacă nervii. Mă salvez făcând haz de necaz din aproape orice situaţie întâlnită. Şi, Doamne, ce situaţii întâlnesc!

0

Deşi suntem în anul 2024, un aranjament din verdeaţă din parcul central ne informează  că ne-am afla in 2012. Nici nu e de mirare, acolo s-a oprit interesul primarului pentru staţiune. Un pic mai încolo, doua steaguri decolorate şi ciufulite, unul fiind drapelul României, se zbat neputincioase în soare.

Mă bate gândul să le dau jos cumva, dar nu pot. Prea lungi prăjinile! Cum bătaia de joc este la înălţime în Băile Govora, nici situaţia de faţă  nu face excepţie. La câţiva metri se află amfiteatrul. Nu vă gândiţi că datează din antichitate, deşi aşa arată. De fapt,  nu are nici 20 de ani.

În centrul staţiunii este pustiu. Normal, e duminică, soare, aproape că a venit sezonul de vară, ce mai trebuie şi turişti??? Întru compensare, numărul clădirilor în paragină  este mai mare decât numărul turiştilor. Sărbătoarea locală „Florile Govorei” este absolut perimată. Mult mai realist ar fi să i se spună ”Ruinele Govorei”.

Mult lăudata fântână  arteziană este  seacă-deşert. Să avem răbdare, peste câteva zile plouă! La fostul pavilion de băi, natura pune de-un record: prin acoperiş au crescut copaci. De vizavi, Brătianu, întemeietorul staţiunii, pare să privească blazat dezastrul. Mă şi mir cum de mai rezistă pe soclu.

Deşi principalul investitor privat din staţiune abureşte internetul că acolo e paradisul pe pământ, până şi pisica lui îl contrazice.

Facebook Comments