Paradox revoltător: „În Horezu, staţiune turistică de interes naţional, primarul a desfiinţat Centrul de Informare Turistică”

Centrul de Informare Turistică Horezu, unul dintre cele mai importante obiective din Oltenia în sprijinul turismului, a fost desfiinţat în urmă cu câteva luni de actuala administraţie locală, deşi Horezu a obţinut statutul de staţiune turistică de interes naţional. Acest paradox a fost semnalat într-o conferinţă de presă la care a participat liberalul Emil Mircea Gînju (foto), care a mai arătat că imobilul a fost închiriat „pe o sumă derizorie unei societăţi private”.

0

„A fost o dezbatere puternică şi aprigă în care noi, consilierii liberali, ne-am opus cu toată convingerea, argumentând în acest sens. Din păcate, deşi actualul edil se bate cu pumnul în piept că a reuşit ca Horezu, în 2021, să devină staţiune turistică de interes naţional, a înţeles ca acel centru pentru care s-au făcut eforturi să fie desfiinţat, motivând că nu este productiv, că nu are valoare. Noi am luat legătura cu directorul Casei de Cultură, cel care coordonează acest serviciu, cu angajaţi ai acestei instituţii şi toţi au spus că vin turişti care le calcă pragul, că nu este drept să fie desfiinţat. Dar domnul primar a închiriat clădirea pe o sumă derizorie unei socetăţi private. Drept urmare, la ora actuală, deşi suntem staţiune turistică de interes naţional, nu avem centru de informare turistică”, potrivit lui Emil Mircea Gînju. De profesie avocat, Emil Mircea Gînju candidează din partea PNL la funcţia de primar al oraşului Horezu. El consideră că situaţia este revoltătoare şi trebuie remediată.

Emil Mircea Gînju

Facebook Comments