Pușcăria, mutată la țară

0

Penitenciarul din Craiova va fi relocat în afara orașului, potrivit unui document adoptat, ieri, în Guvern. Unitatea face parte dintr-ul lot de patru asemenea facilități care ar urma să fie scoase „în afara zonelor urbane”, după cum arată memorandumul Executivului.

Soluțiile pentru relocarea penitenciarelor și noile amplasamente ar trebui identificate de ministerul de resort împreună cu autoritățile locale până la sfârșitul acestui an, arată un comunicat al Guvernului.

„Memorandumul prevede relocarea în afara orașelor a penitenciarelor din Craiova, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc și Brăila. Beneficiile relocării închisorilor în afara zonelor urbane prezintă numeroase aspecte pozitive din perspectiva sistemului administrației penitenciare precum creșterea siguranței publice și îmbunătățirea condițiilor de detenție. În vederea realizării acestui demers, Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acestora  vor colabora cu autoritățile publice locale pentru a identifica cele mai bune decizii pentru procesul de relocare până la finele anului 2024. Construirea unităților noi de detenție se va face cu respectarea normelor obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate, iar terenurile sau construcțiile rămase ulterior relocării unităților penitenciare vor putea prelua funcțiuni de utilitate publică, în beneficiul comunității locale și în acord cu interesul public”, precizează informarea emisă de Executiv.

Facebook Comments