Ionuţ Stroe (PNL): „România are cele mai puternice garanţii de securitate din istorie, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe-o ureche“

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, spune, în contextul războiului din Ucraina şi al ameninţărilor tot mai dese venite dinspre Moscova, că România are cele mai puternice garanţii de securitate din istoria sa, graţie apartenenţei la NATO. Totuşi, el atrage atenţia că ţara noastră are nevoie de o armată bine pregătită şi dotată, iar populaţia ar trebui să aibă parte de o minimă pregătire.

0

„Trebuie să fim conştienţi că traversăm o perioadă complicată: Europa are un război în mijlocul ei. România are un război la graniţă. Totuşi, România are, din fericire, cele mai puternice garanţii de securitate din istoria noastră, graţie apartenenţei la NATO. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe-o ureche. România are nevoie de o armată bine pregătită şi dotată. Mai mult decât atât, trebuie insistat pe pregătirea populaţiei şi a teritoriului – fiecare cetăţean are nevoie de minime cunoştinţe, care pot face diferenţa în situaţii de criză şi pot salva vieţi. Trebuie să avem o evidenţă clară a infrastructurilor critice naţionale: spitale, rute sigure, adăposturi şi, bineînţeles, infrastructurile de apărare“, susţine Stroe.
Liberalul este de părere că, deşi nu se pune problema unui conflict care să implice ţara noastră, trebuie să ne amintim că „paza bună trece primejdia rea“. „Vedem deja ţări precum Germania ori Marea Britanie cum îşi intensifică eforturile de întărire a armatelor. În Germania se ia în discuţie un stagiu militar obligatoriu, iar anul acesta bugetul acordat apărării a crescut considerabil. Similar, şeful armatei britanice lansează în spaţiul public ideea unei armate a cetăţenilor. Nu trebuie să înţelegem din aceste discuţii că ne paşte războiul sau că statele europene îşi doresc un astfel de scenariu. Însă, aşa cum înţelept spun românii: paza bună trece primejdia rea. Acesta este principiul după care ar trebui să ne ghidăm“, a adăugat deputatul PNL.

Facebook Comments