Ringo Dămureanu: Sub guvernarea PSD-PNL totul a deraiat!

0

Deputatul Ringo Dămureanu atacă performanțele în materie de transporturi ale actualilor guvernanți dând ca exemplu situația existentă la ora actuală pe raza regionalei CRR Craiova, semi-paralizată în urma unor accidente pe linia ferată.

„Avem, la ora actuală; întârzieri de 2 ore și jumătate, astăzi, în trenuri, în Oltenia. Circulaţia feroviară este întreruptă în regionala CF Craiova. CFR SA a anunţat că se circulă cu tracţiune Diesel doar pe intervalul Filiaşi – Ţânţăreni. Două trenuri de călători care circulă între Bucureşti Nord – Curtici şi Arad – Bucureşti Nord vor ajunge astăzi la destinaţie cu întârzieri între 130 şi 150 de minute. Circulaţia este întreruptă pe ruta Cernele – Răcari – Filiaşi – Ţânţăreni, în judeţele Dolj şi Gorj, după ce un tren privat de călători, a rupt azi-noapte pantograful şi linia de contact la ieşire din staţia Filiaşi.  Sub guvernarea PSD-PNL condusă de Ciucă și Grindeanu, totul a deraiat, inclusiv. AUR a adus de fiecare dată în discuție situația gravă din transporturi și efectele deosebite asupra siguranței, confortului și chiar a vieții călătorilor. Cei peste 30 de ani de guvernare PSD – PNL au ruinat complet sistemul național de transport feroviar și implicit infrastructura feroviară, rămasă învechită, uzată fizic și moral. Iar trenurile, inclusiv cele cu călători ajung să rupă pantografe, linii de contact sau chiar să intre unele în altele, cu viteză. Pactul național pe transporturi, propus de AUR, este în continuare ignorat de guvernanți, iar sinecura recent înființată de domnul Grindeanu, ASFR, iată că nu aduce niciun avantaj. Doar risipă”, a declarat parlamentarul doljean, la conferința de presă de astăzi a AUR Dolj.

Deputatul Dămureanu a ținut să „salute” și revenirea în spațiul public al primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, fapt pe care îl pune, fie pe seama protestelor organizate anul trecut de formațiunea sau, fie, posibil, de apropierea alegerilor din acest an. „După Iohannis, și Olguța reapare în spațiul public. Ieri, și la Craiova s-au celebrat cei 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment la care Alianța pentru Unirea Românilor a depus o coroană la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca de altfel în fiecare altă localitate din județul Dolj. Am trăit s-o vedem și pe asta. Pentru prima oară în acest mandat, primărița Lia-Olguța Vasilescu, supranumită „Păpușa de Fier a Craiovei”, a ieșit la o ceremonie oficială. S-a întâmplat ieri, de Ziua Unirii Principatelor. De obicei trimitea câte un biet funcționar mărunt. Să fi ieșit la lumină din cauza protestelor noastre de la primărie, de anul trecut, când am reclamat absența ei de la îndeplinirea sarcinilor ce îi revin? Sau… faptul că a început un an electoral, în care cea care își spune Vrăjitoarea cea Bună vrea să le mai fure mințile craiovenilor încă o dată?!… Olguța Vasilescu pare că a uitat cu câtă putere a lovit luna trecută în instituțiile culturale craiovene și a organizat cu ocazia revenirii sale publice un spectacol muzical susținut de soliștii renumiți, acompaniați de orchestra și dansatorii Ansamblului Folcloric Maria Tănase, pe care tocmai le-a pus pe lista de desființare”, a precizat parlamentarul AUR.

Facebook Comments