Ionuţ Stroe (PNL): „Statele democratice trebuie să îşi coordoneze eforturile de protejare a copiilor din Ucraina“

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, spune că în cei aproape doi ani de la invazia rusă în Ucraina, peste 4,3 milioane de copii au fost nevoiţi să îşi abandoneze casele şi să fugă din calea războiului. Şi mai grav, spune liberalul, o parte dintre ei au ajuns în sistemul de adopţie rusesc, unde sunt obligaţi să renunţe la familiile şi la modul lor anterior de viaţă.

0

Ionuţ Stroe spune că, în cadrul şedinţei de luni a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, s-a discutat despre situaţia celor peste 4,3 milioane de copii din Ucraina, care în ultimii doi ani au fost nevoiţi să fugă din calea războiului. „Fiecare copil din Ucraina a fost afectat de război, iar suferinţa lor şi a familiilor este de neimaginat. În aproape doi ani, peste 4,3 milioane de copii au fost nevoiţi să îşi părăsească familiile, în încercarea de a fugi din calea războiului. În cazurile cele mai grave, ei sunt fie dispăruţi, fie introduşi în sistemul de adopţie rusesc, unde sunt practic obligaţi să renunţe la familiile şi la modul lor anterior de viaţă.Am dezbătut în Comisia pentru migraţie a APCE aceste consecinţe extrem de grave ale războiului nejustificat al Rusiei. Este esenţial ca statele democratice să îşi coordoneze eforturile de protejare a acestor copii, victime inocente ale războiului“, a menţionat deputatul liberal.

Stroe rămâne vicepreşedintele Grupului PPE din cadrul APCE

În cadrul sesiunii APCE, deputatul Ionuţ Stroea fost reales în funcţia de vicepreşedinte al Grupului PPE din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, poziţie din care va continua să reprezinte România la nivel european. „O veste bună de la Strasbourg, unde tocmai am fost reales de către colegii mei în funcţia de vicepreşedinte al Grupului PPE din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Le mulţumesc pentru încredere şi susţinere şi voi continua să reprezint activ România la nivel european, aşa cum am făcut-o şi până acum.

Ionuț Stroe, alături de Davor Ivo Stier

Totodată, PPE şi-a ales un nou preşedinte, pe Davor Ivo Stier, parlamentar croat, care se va dovedi cu siguranţă un factor de echilibru atât în interiorul grupului, cât şi în Consiliul Europei. Îl cunosc de ani buni, amândoi fiind vicepreşedinţi ai PPE, şi pot spune că este extrem de implicat pe zona diplomaţiei parlamentare, a ocupat şi funcţia de ministru de externe în guvernul croat şi aduce în PPE nu doar o vastă experienţă în diplomaţie, ci şi o viziune nouă, bazată pe o cunoaştere reală a mecanismelor Consiliului Europei“, a scris pe pagina sa de socializare purtătorul de cuvânt al PNL, care participă la sesiunea de iarnă a APCE, organizată în perioada 22 – 26 ianuarie la Strasbourg.

Facebook Comments