Ringo Dămureanu: AUR solicită convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pentru fermieri și transportatori

0

Parlamentarul AUR spune că guvernanții îi tratează pe protestatari cu indiferență și cere o reunire de urgență a forului legislativ pentru rezolvarea problemelor ridicate de fermieri și transportatori.

           „S-au făcut sesiuni extraordinare ale celor două camere ale Parlamentului pentru tot felul de prostii dorite de Iohannis, dorite de Ciolacu, dorite de diferite grupuri de interese. Este timpul ca parlamentarii să revină din vacanță și să pună pe ordinea de zi și doleanțele românilor. Fermierii români au fost tratați cu indiferență, iar guvernul PSD-PNL a încurajat importul de cereale și produse alimentare din Ucraina. Împotriva lor, statul nedemocratic a folosit forțe de represiune.  Guvernul condus de Marcel Ciolacu este incapabil să rezolve revendicările protestatarilor. Am văzut în ultimele zile doar promisiuni deșarte, sfidare și aroganță din partea miniștrilor cabinetului Ciolacu. De aceea, AUR a solicitat întrunirea de urgență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a convoca o sesiune extraordinară în cadrul căreia să fie puse pe ordinea de zi a celor două camere proiectele de lege care îi privesc pe transportatori și agricultori. Nu credem că această problemă trebuie lăsată să fie amânată la nesfârșit. Sunt proiecte de lege, unele aparțin AUR, altele partidelor din actuala coaliție, care trebuie dezbătute de față cu românii și în fața protestatarilor care ies în toate județele țării. PSD și PNL trebuie să înceteze cu atitudinea arogantă la adresa fermierilor și transportatorilor. Aceștia au fost forțați să iasă în stradă din cauza nepăsării și a bătăii de joc practicate de actualii guvernanți”, a declarat deputatul doljean la conferința de presă săptămânală a AUR Dolj.

Acesta a trecut în revistă și propunerile formațiunii sale pentru rezolvarea neajunsurilor semnalate de protestatari:  dublarea subvențiilor la hectar pentru fermieri, corelarea sumelor cu noile realități inflaționiste și plata anticipată pentru lucrările din acest an; achiziția pentru rezerva de stat a produselor agricole în exces, la prețuri corecte, concomitent cu limitarea importului produselor din Ucraina; Limitarea exportului de combustibil către Ucraina pentru stabilizarea prețurilor pe piața internă;          acordarea de credite bancare cu dobânzi scăzute de aproximativ 1-2% și garantate de stat pentru sectoarele cheie ale economiei, transporturi și agricultură, precum și suspendarea posibilității executării silite a fermierilor; blocarea inițiativelor europene prin utilizarea dreptului de veto până când nu vor fi ridicate restricțiile Schengen pentru transportul rutier.; Instituirea unui piețe reglementate pentru asigurările destinate transportatorilor cu scăderea valorilor polițelor RCA, desființarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și trecerea controlului asupra pieței asigurărilor sub coordonarea Băncii Naționale a României; reducerea taxării muncii până la maxim 25% din veniturile salariale pentru angajații din domeniile transporturi și agricultură.

Facebook Comments