Ionuţ Stroe (PNL): „George Simion şi Diana Şoşoacă sunt un pericol real la adresa democraţiei şi stabilităţii din România“

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că liderii AUR şi SOS, George Simion şi Diana Şoşoacă, reprezintă un pericol real la adresa democraţiei şi stabilităţii din România. Liberalul susţine că aceştia nu doresc decât anarhie pentru că astfel speră să culeagă voturi.

0

„La protestele (fermierilor şi transportatorilor – n.red.) de lângă Bucureşti au apărut şi figuranţii obişnuiţi de la orice scandal, cu aceeaşi recuzită de ţipete şi violenţă – Simion şi Şoşoacă. Diferenţa este că oamenii văd tot mai mult cine sunt aceşti agenţi de propagandă şi că nu e bine să te asociezi cu ei, dacă nu vrei să ajungi să joci, fără voia ta, într-o scenetă pregătită undeva pe la Moscova. De aceea i-au şi huiduit pe cei doi şi i-au trimis acasă. Scopul lui Simion şi Şoşoacă este dezordinea, violenţa, o formă de anarhie din care ei să culeagă voturi. Îndemnul acestor doi scandalagii la violenţă împotriva jandarmilor nu este doar o declaraţie politică, ci o strategie permanentă de a duce lucrurile la extrem şi de a destabiliza în final România. Au făcut-o de nenumărate ori atunci când au agresat fizic şi verbal demnitari în Parlament, când au agresat oameni la protestele de lângă Parlament, când au încercat să intre cu droguri şi cu gloanţe în Parlament, ca să nu mai amintim de acuzaţiile la adresa lor referitoare la legăturile cu FSB“, a afirmat Stroe.
Deputatul PNL a salutat decizia fermierilor şi transportatorilor de a nu le permite lui George Simion şi Diana Şoşoacă să le deturneze protestul. „Am spus de multe ori că extremiştii reprezentanţi de AUR, George Simion şi Diana Şoşoacă sunt un pericol real la adresa democraţiei şi stabilităţii din România. Pericolul lor nu mai trebuie ignorat, pentru a nu ajunge o „normalitate”. Salut de aceea mesajul şi reacţia calmă a protestatarilor care nu au vrut să se asocieze cu gesturi violente, au respins din start o confruntare cu jandarmii şi nu au dat curs ideilor trăsnite ale unor politicieni toxici în căutare de senzaţional. Dialogul civilizat este singura cale pentru a rezolva orice probleme. Trebuie să facem foarte clar diferenţa dintre protestatarii care vor să discute despre drepturile lor legitime şi aceşti politicieni“, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Facebook Comments