Ionuţ Stroe (deputat PNL): „Vom avea un buget record pentru investiţii în 2024

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a afirmat că bugetul pentru anul viitor prevede o alocare de 7,3% pentru investiţii. În plus, spune liberalul, şi bugetul alocat educaţiei va fi mai mare cu peste 60 de procente, ceea ce va permite majorarea veniturilor dascălilor.

0

„Vom avea în 2024 un buget record pentru investiţii, 7,3% din PIB, precum şi pentru educaţie, unde bugetul va creşte cu 61%. Ministrul PNL al dezvoltării, Adrian Ioan Veştea, a prezentat programele şi proiectele ministerului pentru modernizarea României. Vom vedea în 2024 implementate programul de construcţie a locuinţelor sociale, cel pentru creşterea performanţei energetice, programul naţional de investiţii şcoli sigure şi sănătoase, dar şi programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Acestora li se adaugă şi programe finanţate din bani europeni prin PNRR, în valoare de aproape de 7 miliarde de euro.
PNL a cerut ca bugetul de anul viitor să însemne sume mai mari pentru investiţii, creşterea veniturilor (pensii, salarii profesori), zero taxe noi, iar aceste linii roşii în ce ne priveşte au fost respectate“, a anunţat Stroe.

Facebook Comments