Preşedintele CJ Vâlcea: „Peste 6 milioane de lei pentru dotarea a 34 de biblioteci”

„Am semnat recent contractul de finanţare pentru proiectul: Bibliotecile vâlcene, noi hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale, o investiţie în valoare de 6.061.273 lei pe care o facem în cultura vâlceană. Proiectul cuprinde dotarea cu echipamente informatice a 34 de biblioteci din judeţul Vâlcea”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

0

„Patru biblioteci (Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul, bibliotecile comunale din Dăeşti, Buneşti şi Guşoeni) vor beneficia de lucrări de renovare şi dotare cu echipamente informatice şi tehnice, iar celelalte 30 vor fi dotate cu echipamente informatice performante. Prin proiect, 2.500 de cetăţeni din comunităţile respective vor beneficia de formare pentru dezvoltarea competenţelor digitale de bază, în bibliotecile transformate în hub-uri digitale.
Îi mulţumesc domnului ministru al digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, pentru disponibilitatea de a semna acest contract în sistem de videoconferinţă. De asemenea, le mulţumesc domnilor primari, partenerii noştri în acest proiect, pentru implicarea şi operativitatea de care au dat dovadă, pentru ca noi să semnăm acest contract de finanţare”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea.

Facebook Comments