Legea punctelor gastronomice în sprijinul producătorilor locali, iniţiată de către deputatul Buican, a fost votată şi în camera decizională

În data de 29 noiembrie 2023, propunerea legislativă a deputatului Cristian Buican privind înfiinţarea punctelor gastronomice locale a fost votată în unanimitate în cadrul plenului Camerei Deputaţilor, cameră decizională. Scopul acestei legi este acela de a valorifica produsele autohtone din zonele rurale, de a oferi noi oportunităţi producătorilor care vor avea posibilitatea de a-şi vinde - şi preparate de către ei înşişi - produsele proprii.

0

Astfel, se va încuraja înfiinţarea punctelor gastronomice în incinta gospodăriilor producătorilor din mediul rural, precum şi în incinta altor facilităţi ale acestor producători – ferme, stâne etc. În toate aceste facilităţi, inclusiv în gospodăria proprie, se vor putea pregăti pentru turişti preparate gastronomice din materii prime naturale. „Am iniţiat această propunere legislativă cu scopul de a dezvolta mediul rural din România, pornind de la faptul că, în ultima vreme, a crescut interesul pentru hrana bio şi mai ales pentru dezvoltarea turismului în zonele rurale. Prin votul de astăzi, am arătat că susţinem gospodăriile şi produsele româneşti, oferind celor care activează în acest domeniu posibilitatea de a-şi creşte veniturile, iar turiştilor oportunitatea de a cunoaşte de la sursă produsele şi reţetele tradiţionale româneşti. Le mulţumesc încă o dată colegilor din Senat şi Camera Deputaţilor pentru votul unanim şi pentru solidaritatea cu gospodarii români”, a declarat deputatul Cristian Buican.

Facebook Comments