Ordonanţa de austeritate blochează proiectul de alimentare cu gaze al celei mai industrializate comune din Vâlcea

Ordonanţa care prevede limitarea cheltuielilor făcute de primării şi blocarea investiţiilor din bugetul local „îngheaţă” derularea proiectului de introducere a gazului metan în Budeşti, cea mai industrializată comună a judeţului Vâlcea. În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ion Vlădulescu a făcut apel la parlamentarii vâlceni să întreprindă ce e necesar pentru rezolvarea acestei situaţii.

0
Primarul comunei Budești, Ion Vlădulescu

„Această ordonanţă ne blochează trei proiecte, din care unul foarte mare: introducerea gazului metan pe raza localităţii. Proiectul a fost început din buget local. În acest moment, suntem puşi în situaţia să sistăm lucrările, dar mai avem facturi de plată restante. Nu e corect, şi trebuie găsită o soluţie. Adică să putem folosi banii din bugetul local. Nu vorbesc despre reparaţii, despre dotări, dar investiţiile trebuie să continue, să meargă înainte. Dacă vom continua aşa până în decembrie, cu siguranţă vom începe lucrări prin martie, anul viitor, lucru la fel de neplăcut. De aceea îi rog pe domnii parlamentari, şi nu numai de la PNL, să ia atitudine faţă de această ordonanţă, cu privire măcar la investiţiile aflate în derulare şi care se plătesc din buget local.”, potrivit primarului Vlădulescu.

Edilii sunt nemulţumiţi şi vorbesc despre încălcarea principiului autonomiei locale

La final de an, Guvernul temperează entuziasmul primăriilor pentru cheltuieli. Ordonanţa prevede o serie de măsuri drastice printre care limitarea cheltuielilor făcute de primării pentru festivaluri, concerte, şi blocarea investiţiilor din bugetul local. Executivul speră astfel să facă economii de 22 miliarde de lei până la finele acestui an. Edilii sunt nemulţumiţi şi vorbesc despre încălcarea principiului autonomiei locale.

Facebook Comments