Ringo Dămureanu: AUR îl cheamă pe Ciolacu să explice alocările bugetare către Administrația Prezidențială

0

Deputatul Ringo Dămureanu a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că AUR îl cheamă pe Marcel Ciolacu în Parlament pentru a explica alocările de bani către Administrația Prezidențială. Parlamentarul doljean spune că a solicitat participarea premierului la „Ora Guvernului”, în data de 27 noiembrie, pentru a oferi clarificări privind alocările bugetare către Președinție și vizitele lui Klaus Iohannis. „Vrem ca Marcel Ciolacu să răspundă la trei întrebări de interes pentru spațiul public din România:
1. Care a fost motivarea pentru alocarea sumei de 1,3 milioane de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului către Administrația Prezidențială și modul în care acești bani vor fi folosiți? Am văzut cu toții cheltuielile masive pe care Iohannis le realizează cu ocazia turneelor sale în străinătate.
2. Dacă din componența delegației care l-a însoțit pe Iohannis în vizitele de lucru din Africa au făcut parte și specialiști/experți din cadrul Guvernului? În mod firesc, ar trebui să se concretizeze această vizită și în acorduri economice bilaterale, doar că noi vorbim strict de o excursie a lui Iohannis.
3. Vrem să știm dacă Guvernul a fost consultat înainte ca Iohannis să plece în turneu cu privire la mandatul președintelui?
Într-o perioadă în care nu se găsesc bani pentru salariile profesorilor, situația pensionarilor este una extrem de grea, Klaus Iohannis merge în excursii de lux pe banii românilor. De-a lungul mandatelor sale, Iohannis a aruncat sume importante de bani pentru vizitele de lux, bani care puteau fi direcționați către investiții de care românii au nevoie“, a declarat Ringo Dămureanu.

„Ciolacu ori ne ia pe toți peste picior“

Totodată, deputatul AUR l-a atacat pe Marcel Ciolacu, spunând că nu înțelege cum premierul poate susține că a trimis revizuirea PNRR fără ca documentul să existe la Guvernul României. „Ciolacu fie ne ia pe toți peste picior ori ne ia de proști direct. În luna septembrie se bătea cu pumnul în piept că a trimis revizuirea PNRR cu privire la pragul de 9,4% pentru pensii la Comisia Europeană. Cum oare a putut să trimită revizuirea PNRR fără să existe PNRR în Guvernul României? De asemenea, cum a lucrat Ciolacu și PSD împreună cu PNL la PNRR dacă nu există documentul? Mai mult, ca tabloul să fie complet, după ce Marcel ne-a zis că PNRR nu există în Guvern, la nici 24 de ore iese ilustrul incompetent de la finanțe și acum de la fonduri europene, Adrian Câciu, să ne spună că cei de la Comisia Europeană au aprobat modificarea PNRR. Cum ați modificat voi PNRR-ul dacă nu aveți documentele? Vă dați seama în ce țară trăim? PSD a girat acest PNRR în Parlament în urmă cu 2 ani fără să aibă documentul, au spus că e bun pentru România, iar acum vin să ne spună că nu găsesc documentul pe care doresc să îl negocieze“, a adăugat Dămureanu.

Facebook Comments