Vâlcea: Tenismena Bianca Andrescu şi-a lansat cartea biografică „Bibi joacă tare” în comuna Vaideeni

Bianca Andreescu, tenismena canadiană de origine română, care în 2019 a câştigat US Open împotriva Serenei Williams, s-a întors luni, 6 noiembrie, în Vaideeni-Vâlcea, comuna în care s-au născut şi au crescut părinţii ei. Cu acest prilej, ea şi-a lansat cartea biografică „Bibi joacă tare, o poveste despre tenis, meditaţie şi o căţeluşă pe nume Coco", aşa cum a fost prezentată pe copertă. Volumul a apărut la editura Curtea Veche Publishing, traducerea în limba română fiind asigurată de Alina Gabriela Rudeanu.

0

Autorităţile locale din Vaideeni au primit-o cu flori pe Bianca Andreescu şi i-au oferit o diplomă de onoare şi alte cadouri simbolice care să-i amintească de originile ei. „Astăzi, 06.11.2023, comunitatea din Vaideeni a fost onorată de prezenţa marii sportive Bianca Vanessa Andreescu. Tenismena s-a întors în comuna natală a părinţilor săi lansând cartea „Bibi joacă tare”. Îţi dorim succes şi putere de muncă. Mulţumim Bianca Vanessa Andreescu”, a anunţat primarul Achim Daniel Băluţă, pe pagina sa de socializare.
La eveniment au participat în special copiii, veniţi în număr mare să o cunoască pe campioana cu origini în localitatea lor şi să-i ceară un autograf, mai ales că volumul este unul dedicat celor mici.

Sâmbătă, 4 noiembrie, Bianca Adreescu şi-a lansat cartea şi la Librăria Humanitas din Cişmigiu – Bucureşti. „Este o carte despre copilăria mea. Am trecut prin multe încercări şi am scris foarte mult despre aceste lucruri. Sunt aici cu voi şi încerc prin mentalul meu să fiu pozitivă în fiecare zi. Ştiu că este greu să fim pozitivi în fiecare zi, dar cred că ăsta este secretul. Am scris despre acest lucru în carte pentru că vreau să încurajez nu doar copiii, ci pe toată lumea, să gândească pozitiv, să îşi urmeze visele, să practice sport, să citească. Eu nu ies din casă fără o carte la mine, pentru că de acolo învăţ cel mai mult despre oameni, despre viaţă, despre orice”, a afirmat jucătoarea canadiană de origine română.
În prezent, Bianca Andreescu ocupă locul 92 în Clasamentul WTA.

Facebook Comments