Ringo Dămureanu (AUR): Fenta lui Zelenski, palmă pentru diplomația românească. AUR face referendum pentru familie și cash

0

Reprezentanții AUR Dolj critică modul de desfășurare a vizitei în România a președintelui Volodimir Zelenski. Deputatul Ringo Dămureanu spune că liderul ucrainian a ratat magistral șansa de a prezenta în pralamentul român mulțumiri pentru susținerea de care țara sa a beneficiat de la debutul conflictului cu Rusia precum și asigurări cu privire la îmbunătățirea situației minorității române din țara vecină.

„România este vecin al Ucrainei, cu care împărțim o istorie, dar și relații de sânge, prin minoritățile reciproce aflate pe teritoriile noastre. România acordă toată atenția cetățenilor români de origine ucraineană, iar aceștia sunt reprezentați inclusiv în Parlamentul de la București, pe care domnul Zelenski l-a evitat marți. România a acceptat să dezvolte relații economice și chiar militare cu Ucraina, pentru a asigura un climat de pace în zonă. România a sprijinit enorm țara vecină, pe toate palierele, de la cel militar până la cel economic, mai ales în ultimii ani, de când se află implicată într-un conflict militar. Românii au arătat milă și compasiune față de ucraineni și i-au primit în casele lor, în familiile lor. Din Ucraina au venit însă semnale extrem de îngrijorătoare de la minoritatea românească din această țară. Ei nu au niciun reprezentant în Rada Supremă de la Kiev. S-au plâns și că pe linie religioasă au fost aspru prigoniți după izbucnirea războiului interslav. Și că etnicii români sunt duși să lupte pentru pământuri pe care neamul nostru nu a locuit. Aceste lucruri ar fi trebuit comunicate de MAE român Ucrainei și domnului Zelinski. Și lămurite între timp”, a declarat deputatul de Dolj, la conferința săptămânală de presă a organizației județene a AUR.

Acesta nu e ezitat să acuze președinția și ministerul de externe pentru eșecul înregistrat cu prilejul vizitei lui Zelenski.

„Ne-am fi dorit să vină domnul Zelenski, să le mulțumească românilor pentru sprijinul acordat, să ne spună că are gânduri bune în privința minorității românești din Ucraina și a drepturilor acestora. Faptul că președintele Ucrainei a fost scos ”pe ușa din spate” de actualii lideri ai României nu reprezintă o problemă atât de importantă pentru Volodimir Zelinski, cât pentru conducatorii marionetă ai României, Președinția României și Ministerul Afacerilor Externe, care nu au curajul să susțină dialoguri pe temele manifestate de români, pentru a asigura o autentică relație de armonie între două țări vecine. Să nu fi avut Eroulețul de la Kiev curajul să apară în fața aleșilor Poporului Român? Și dacă da, din ce cauză? A fel de fel de înțelegeri netransparente, legate de dublarea cotei de cereale care ne tranzitează, Canalul Bâstroe sau de neacceptarea produselor agroalimentare românești și de multitudinea de produse care fac concurență neloială producătorilor români? Păcat că gestul său a părut ca o sfidare pentru români și aleșii acestora și o cârdășie cu Klaus Iohannis și cu tot aparatul Ministerului Român de Externe, care nu mai au nicio legătură cu interesele românilor”, a mai spus RIngo Dămureanu.

AUR vrea două referendumuri

În altă ordine de idei, reprezentanții AUR au anunțat demararea unor inițiative pentru declanșarea de referendumuri naționale. Prima are în vedere reluarea referendumului pentur familie, cealaltă vizând o temă mai nou apărută pe agenda publică.

„În această săptămână, AUR a anunțat inițierea demersurilor pentru două referendumuri importante, și anume: pentru familia firească, formată dintr-un bărbat și o femeie și cel pentru numerar. Vom constitui în perioada următoare un grup de inițiativă. Vom organiza o strângere de semnături pentru plățile în numerar, așa cum prevede legea, pentru introducerea în Constituție a plăților cu numerar. Am văzut și alte țări în care se întâmplă acest lucru, precum Austria sau Elveția. Sigur, acolo acest lucru este firesc, pentru că nu funcționează ”teoria conspirației”, așa cum există printre extremiștii de la USR, PNL și PSD care conduc România. AUR va continua să apere românii și modul nostru de viață, cu familia normală, firească.  Pentru a putea face ordine în Țară, avem nevoie de toți românii alături de cauză”, a declarat vicepreședintele AUR Dolj, Alexandra Stanciu.

Facebook Comments