Ringo Dămureanu (AUR): Ciolacu vrea să scape doar de baronii care-l incomodează. Olguța calcă iar în străchini

Deputatul AUR de Dolj Ringo Dămureanu a lansat o nouă serie de atacuri la adresa partidelor de la guvernare, în special a liderilor PSD, fie ei de la București sau Craiova. Primul luat în colimator a fost președintele social-democrat Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat că vrea să transforme lupta împotriva baronilor locali într-una de uz intern a PSD, prin care încearcă să scape de opoziția din propriul partid.

0

Șeful Guvernului ar trebui să promoveze o legislație împotriva „baronizării aleșilor locali” de la nivel de primar de comună până la cea a șefilor de CJ, nu doar să încerce să treacă pe linie moartă potențialii rivali din partid, spune Dămureanu. „Practic, vorbim de o polarizare socială, lupii paznici la oi, acești ”administratori” ai localităților sărace pun mâna pe terenuri, dobândesc mii de hectare prin abuzuri, fac averi fabuloase și primesc șpăgi de mii și milioane de euro. AUR a susținut încă din 2020 ca primarii și președinții de consilii județene să nu se baronizeze, cerând limitarea la două a numărului de mandate. Aceasta a fost și condiția mea de a intra în politică, iar unul din cele 10 puncte din Proclamația AUR de la Țebea, din 13 Septembrie 2020, a fost acesta. PSD, însă, și-a protejat fără jenă baronii, harta rușinii României postdecembriste s-a făcut pe județe: Hrebenciuc, Constantinescu-Mazăre, Dumitru Buzatu, Marian Oprișan, Dragnea, Duicu, Vâlcov, Constantin Nicolescu, Badălău, Solomon, clanul Vasilescu-Manda. Ciolacu a declarat că dorește ca primarii și președinții de CJ care candidează din partea PSD să nu aibă mai mult de două mandate, pentru că „Puterea îmbată”. Dar, Marcel Ciolacu nu este doar liderul PSD, el este și premierul României, conduce Guvernul Nicu și Marcel și coaliția antinațională cu PNL și UDMR.      Cu toate acestea, Ciolacu nu a propus măsura decât raportat la PSD, în mod evident pentru a-și consolida poziția de lider în partid, nicidecum pentru a susține o astfel de lege”, a declarat parlamentarul AUR la conferința de presă a organizației județene.

Soluția, arată deputatul de Dolj ar fi reducerea atât a numărului de mandate disponibile aleșilor locali cât și a indemnizației acestora. „Abia după 33 de ani să-și fi dat PSD seama că puterea îi corupe baronii locali, pe cei care iau șpagă cu portbagajele și cu toate acestea să îi favorizeze prin alegerile într-un singur tur?! Ciolacu și PSD ar trebui să susțină revenirea la alegerea în două tururi. Și reducerea la jumătate a indemnizației baronilor care își angajează administratori publici din bani publici, așa cum propune AUR, ar trebui să susțină PSD, dacă tot vrea să reducă cheltuielile și să asaneze administrația locală. Liderii Puterii ar face bine să crească reprezentativitatea aleşilor locali şi legitimitatea acestora în cadrul comunităţilor locale, prin adoptarea legii alegerilor locale în două tururi, să ne asigurăm de alegeri corecte, să se alterneze democratic la putere și la nivel local. Altfel, vom rămâne veșnic cu baronii PSD și PNL”, a mai spus Ringo Dămureanu. Acesta a luat-o la ochi apoi imediat pe șefa pesediștilor craioveni, primarul Lia Olguța Vasilescu, pe care a gratulat-o cu titlul de „diva de pe Jiu”, acuzând-o că dă zor cu montarea ornamentelor de Crăciun în plină toamnă pentru a avea parte de imagini frumoase de ziua ei. „Olguța Vasilescu calcă din nou în străchini: pune instalații de Crăciun încă din septembrie și se teme că nu va fi gata până pe 17 noiembrie, de ziua ei de naștere. Deschiderea târgului „cum nu s-a mai văzut în România”, este programată chiar de ziua sa. Milioanele de beculețe vor consuma, din banii craiovenilor, cât un oraș mai mic, doar pentru a bucura ochii craiovenilor, care plătesc toate facturile mofturilor divei de pe Jiu.  Toate proiectele acesteia sunt megalomanice: târgul ”cel mai cel” din Europa și din Lume, brazi de zeci de metri înălțime, beculețe milioane, însă de locuri de muncă nici vorbă. De locuințe pentru tinerii craioveni, nici atât. Aruncă doamna Vasilescu cu zecile și sutele de apartamente, echivalentul în natură al cheltuielilor aiurea pe care le dispune, dar tinerii ne pleacă. În alte orașe sau din Țară. Iar cei care mai sunt pe aici sunt agresați, bătuți, înjunghiați.  Nicio manifestare astăzi, de Ziua Educației, nu a fost organizată de Primăria Craiova, iar tinerii sunt nevoiți să meargă la deschideri de mall-uri”, a mai spus Dămureanu.

Ringo: Groparii de la FMI cer supraimpozitarea micilor afaceri românești și a averilor românilor, critică taxarea băncilor şi a companiilor multinaționale

În ton cu politica suveranistă a formațiunii pe care o reprezintă, deputatul de Dolj nu a putut rata nici referințele la recenta vizită a reprezentanților FMI în România, pe care i-a descoperit suspect de sincronizați în opinii cu pachetul de măsuri fiscale elaborat de Guvernul Ciolacu, cu excepția notabilă a taxării suplimentare a multinaționalelor. „FMI apreciază că Pachetul fiscal este ”un pas în direcţia bună”, dar consideră că e nevoie de măsuri suplimentare.  Șeful misiunii, Kees Martijn, a vorbit chiar despre necesitatea, în următorii doi ani, a unei creşteri a veniturilor, de peste 2% din PIB, în afara celor aduse de pachetul fiscal recent, printre altele, prin: implementarea unui ”impozit reformat” pe proprietățile românilor şi încurajarea tranziţiei la o economie cu emisii neutre de carbon, un atac la mijloacele de transport ale marii majorități a românilor. Experţi FMI s-au arătat bucuroși de eliminarea scutirilor pentru angajaţii din agricultură, construcţii, procesare alimentelor şi IT precum şi de limitarea bunurilor cu cote reduse de TVA. Aceştia se burură și de majorarea taxei pe microîntreprinderi, condiderând că supraimpozitarea afacerilor românilor va duce la majorarea veniturilor din taxe. Pe de altă parte, instituția financiară internaţională se plânge de taxa pe cifra de afaceri recent impusă băncilor şi marilor companii, despre care consideră că ar pune o ”povară incorectă” asupra companiilor multinanționale, care și așa ar avea ”marje reduse” de profit. Reducerile de cheltuielilor de personal bugetar sunt considerate de FMI ”binevenite”, putând eficientiza cheltuielie guvernamentale, dar recunosc că este puţin probabil să ducă la economii importante”, a precizat Ringo Dămureanu, deputat AUR de Dolj, secretar al Camerei Deputaților și candidat la alegerile europarlamentare.

Facebook Comments