May Lily – 10 ani de excelență

Pornit la drum în urmă cu zece ani, proiectul „May Lily“, care-și propunea atunci să aducă limba engleză mai aproape de copii, este astăzi un punct de reper pe harta Olteniei când vine vorba despre predarea limbilor străine. Nu o spunem noi, ci o spun rezultatele obținute de elevii școlii la reputatele examene Cambridge, rata de promovabilitate fiind, în acest an, de 100%, 80% dintre calificative fiind nivelul maxim.

0

În prima zi a lui octombrie, sub un soare care încălzea mai ceva ca la începutul verii, în grădina Casei Universitarilor, una dintre clădirile speciale ale Craiovei, zeci de copii, însoțiți de frați, părinți și bunici, s-au adunat pentru un moment deosebit. May Lily, cunoscută mai degrabă drept „școala de engleză“, sărbătoarea 10 ani de la înființare, astfel că și-a invitat cursanții la o porție de socializare, înainte ca dascălii să le înmâneze elevilor diplomele obținute la examenul Cambridge organizat în acest an.

O idee frumoasă care a prins „rădăcini“

A fost ocazia perfectă pentru inițiatorii acestui proiect, Constantin și Andrea Crăițoiu, să le povestească celor prezenți cum a luat naștere „May Lily“. „Am fost inspirați de nașterea primului nostru copil pentru că am simțit nevoia să dăruim și noi din bucuria pe care ne-a oferit-o el. În același timp, având deja o experiență de peste 15 ani în mediul academic, am vrut ca lucrurile pe care le-am descoperit să le pot pune în aplicare de la un capăt la altul, fără niciun fel de constrângere. May Lily a crescut, spunem noi, ca un copac: nu foarte mult de la un an la altul, dar a fost o creștere sănătoasă. Ceea ce s-a format a rămas ca o bază pentru anii următori. Folosim aceleași principii cu care am început, nu am făcut compromisuri. Avem un număr mic de elevi în grupele de predare, șase-opt elevi, profesorii predau nu mai mult de trei grupe pe zi, pentru că ai nevoie de timp ca să pregătești cursurile și chiar nu poți să predai 8-10 ore în fiecare zi și să poți să asiguri un învățământ de calitate“, a spus Constantin Crăițoiu, directorul executiv al Centrului de Limbi Străine „May Lily“. 

La rândul său, Andrea Crăițoiu, unul dintre dascălii școlii, a afirmat că „May Lily“ nu ar exista fără copii și fără părinții care înțeleg cât de importantă este o educație de calitate, orientată către fiecare copil în parte. Iar aici, la May Lily, putem să oferim acest lucru“.

Mai mult decât o școală

Dacă la început a fost doar limba engleză, acum Centrul de Limbi Străine a adăugat în „meniu“ și cursuri de limba germană. Mai mult, de câțiva ani, „May Lily“ organizează și o școală de vară, acolo unde limbile engleză și germană sunt predate în mod creativ, prin lecții tematice, experimente științifice, elevii având parte de informații despre istoria și civilizația anglo-saxonă, cu foarte multe activități desfășurate în aer liber.

Totodată, pentru elevii care nu pot participa față în față la cursurile școlii „May Lily“ există și varianta cursurilor on-line, o oportunitate pentru elevii din alte localități din județ sau chiar din Oltenia de a studia limba engleză de la distanță. 

Facebook Comments