Ionuț Stroe (PNL): „Derapajele AUR au devenit din ce în ce mai frecvente. Cât vom mai tolera astfel de comportamente extremiste?“

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a criticat acțiunile AUR de la deschiderea anului universitar, avertizând că derapajele partidului condus de George Simion au devenit din ce în ce mai frecvente.

0

„Deschiderea anului universitar la SNSPA a fost umbrită de acțiunile AUR, care a ales acest moment marcant pentru educație și pentru studenți ca platformă pentru propaganda lor politică. Nu credeam că mai este nevoie să spunem asta în 2023, dar se pare că pentru unii nu e suficient de clar: mesajele politice nu au ce căuta în unitățile de învățământ! Aceasta este o linie roșie pe care partidele democratice știu să nu o încalce“, a precizat Stroe. El spune că acțiunea celor de la AUR se înscrie într-un lung șir de derapaje care, susține deputatul, sunt tot mai frecvente. „Derapajele AUR au devenit din ce în ce mai frecvente. Așa au început și alte forme de extremism în istorie, iar România nu își permite să repete aceste lecții dureroase. Flyer-ul împărțit studenților de la SNSPA este doar unul dintr-un lung șir de derapaje pe care acest partid toxic continuă să le facă. În urmă cu mai puțin de o lună au apărut acuzații serioase că o tânără minoră a fost abuzată de către membri ai AUR la Școala de vară a partidului. Acum câteva luni, membrii și susținătorii AUR au încercat din nou să forțeze intrarea în instituțiile statului și au condus un protest violent, soldat cu agresiuni la adresa forțelor de ordine și ale unor demnitari ai statului. În luna mai, o colaboratoare a grupului AUR din Camera Deputaţilor a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe. Asta după ce, în august 2021, un angajat al grupului AUR a fost prins cu droguri la intrarea în Casa Poporului. La începutul anului 2023, unul dintre deputații AUR a fost reclamat la poliție pentru că și-ar fi agresat soția, în prezența fiicei sale minore“, amintește liberalul.

„Nu trebuie să repetăm greșelile din trecut“

Deputatul Ionuț Stroe susține că, dacă privim în istorie, o să observăm că tolerarea acestui gen de mesaje au generat victime. „Nu o dată George Simion și parlamentarii AUR au agresat verbal și fizic demnitari ai statului român – miniștri și parlamentari, la tribuna Parlamentului, pe holurile Legislativului sau chiar i-au hărțuit prin locuri publice. Întrebarea este cât îi vom mai ignora, cât vom mai tolera astfel de comportamente extremiste. Cât le vom mai permite să continue să promoveze ura, discursul instigator și scandalul? Nu trebuie să repetăm greșelile din trecut când derapajele de acest gen au fost tratate foarte relaxat până au generat victime. PNL condamnă și sancționează astfel de manifestări și facem apel la dialog constructiv și la o comunicare echilibrată, pentru a construi un viitor în care valorile democratice sunt pilonii centrali“, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Facebook Comments