Sas: Tarife indexate, servicii înapoiate la primăria Craiova

0

Liberalii se plâng de starea de lucruri din municipiul reședință de județ, acuzând conducerea primăriei că își aduce aminte de cetățeni numai când e vorba să le crească taxele.

Consilierul local Teodor Sas a acuzat modul în care sunt tratate străzile din Craiova, mai ales de deținătorii de utilități. ”Am tot semnalat în ultimii ani faptul că lucrarile Companiei de Apă nu sunt executate aşa cum trebuie. Un exemplu în acest sens este strada ”Henry Ford”, unde, după lucrările efectuate, asfaltul s-a lăsat foarte rău. De asemenea, în jurul gurilor de canalizare din oraş nu sunt făcute lucrări corespunzătoare, nu sunt tasate cum trebuie, iar acestea devin adevărate cratere. Rog primăria şi Compania de Apă să efectueze aşa cum trebuie aceste lucrări de ani de zile, dar, din câte se pare, mai marii primăriei au alte preocupări. Tot la capitolul străzi, în primăvară eram asigurați că demarează pasajul Gârlești, că s-a obținut finanțarea, acum auzim că s-a pierdut finanțarea. Un cartier întreg, mii de case care s-au construit în ultimii ani rămân astfel fără cale de acces în oraș. Traficul e blocat, oamenii stau ore în șir la acea barieră peste calea ferată dar, iarăși, conducerea primăriei are se pare cu totul alte preocupări”  a afirmat Teodor Sas.

Consilierul PNL Craiova a atacat și creșterea taxei de salubrizare. „ Taxa a crescut cu 50%, de la 12 lei/lună la 18 lei/lună pentru persoane fizice. Pentru persoanele juridice care nu au contract cu salubritatea taxa a crescut cu 350%, până la valoarea de 502 lei/mc. Consilierii PNL au votat împotriva acestei decizii, vă aduc aminte. Ce e însă și mai grav e că, deși costul a crescut, nu am observat nicio îmbunătățire a colectării deșeurilor. Iridex ridică gunoiul tot o dată pe săptămână, cum o facea Salubritatea, pe vremea când tariful era la jumătate. Se asigură câte un singur container, de 110 litri, pentru fiecare casă, indiferent de câte persoane locuiesc acolo, iar materialele reciclabile se ridică o dată pe lună. Un lucru şi mai grav, oamenii de bună-credinţă, care au plătit taxele şi impozitele locale până la 31 martie a.c, primesc acum adrese că a crescut taxa de salubrizare şi sunt chemaţi să plătească diferenţa. Așa ceva e inadmisibil. Nicăieri nu ești chemat să plătești în plus pentru o taxă achitată în avans” a precizat consilierul liberal.

Acesta a criticat conducerea social-democrată a primăriei și pentru pasivitatea de care dă dovadă în legătură cu problema depozitului ecologic de la Mofleni. ”Și pentru că am vorbit despre acest subiect, groapa de gunoi este o problemă tot mai mare. Mirosul devine pe zi ce trece tot mai insuportabil. Mai ales în zilele călduroase de vară, în cartierul 1 Mai pur și simplu nu se poate respira. Nu vedem niciun fel de inițiativă în acest domeniu a primăriei pentru a scăpa de acest până la urmă focar de infecție. Într-adevăr este o situație complicată, dar nimeni nu face nimic pentru a se schimba situația, pur și simplu ne complacem de la an la an” a mai spus Teodor Sas.

Acesta pare convins că singurul capitol bugetar care ține pasul cu majorarea taxelor de salubrizare este finanțarea pentru festivalul Intencity, de la an la an mai mare, motiv pentru care a anunțat o interpelare pe această temă către mai marii primăriei. „ Am făcut și anul trecut, voi face și anul acesta o solicitate în conformitate cu legea pentru a vedea câți bani au fost cheltuiți cu festivalul Intencity. Sunt de acord cu un astfel de festival, am mai spus-o, dar nu să fie organizat din bani publici”, a precizat Sas.

Facebook Comments