Campionatul Mondial al FCI de Salvare pe Echipe începe, pe 1 iunie, la Craiova

0

Centrul Național de Educare Canină organizează la Craiova cel mai mare eveniment mondial chinologic de salvare al Federației Chinologice Internaționale (FCI). Campinatul are loc în perioada 01-04 iunie 2023 și aduce la Craiova peste 60 de câini de salvare, din 10 țări participante: Austria, Belgia, Estonia, Franța, Italia, Japonia, România, Slovenia, Ucraina, Olanda.

La conferința de presă organizată cu ocazia deschiderii a fost prezent Excelența sa, Bruno Piccinelli, Cavaler al Republicii Italia, și Observatorul evenimentul mondial. Domnia a înmânat PLACHETA DE AUR – (cea mai înaltă distincție mondială de salvare) atât Primăriei Municipiului Craiova – primul oraș din lume care a fost cooorganizator a 5 (cinci) Campionate Mondiale de Salvare (2009, 2016, 2021, 2022, 2023), cât și profesorului Liviu Ionescu, Președintele CNEC, cel care a realizat toate aceste evenimente.

De altfel, potrivit lui Liviu Ionescu și Bruno Piccinelli, Craiova a fost desemnată la locație pentru unul din cele 5 centre de antremnet pentru câini de salvare și personal pe care federația internațională le va organiza la nivel mondil, centrul din Bănie urmând să deservească Europa Centrală și de Est. „Este un proiect mai pe termen lung al federației internaționale. Planul este să asigurăm pregătirea atât a câinilor cât și a oamenilor pentru a avea în fiecare țară, în permanență, echipaje de salvare gata să intervină. Noi nu pregătim câini și oameni numai pentru competiții, ci și pentru intervenții în caz de calamități, așa cum am arătat, pentru ultima oară în Turcia, după cutremur”, a precizat șeful CNEC Craiova, Liviu Ionescu.

Programul campionatului:

01 iunie – deschiderea oficială – Parada Participanților – un spectacol cu motociclete de colecție, muzică și lumini – Piața Mihai Viteazul, ora 17:00

02-03 iunie – desfășurarea competiției:

La Stadionul de Atletism Craiova, între orele 08:00 – 20:00 se desfășoară secțiunea de Obediență și Dexteritate

La Pădurea Hanul Doctorului între orele 8:00 – 13:00 se desfășoară secțiunea de căutare pe suprafață/persoane dispărute

La Ex-abator Podari – între orele 15:00 – 18:00 are loc secțiunea de căutare victime în dărâmături

04 iunie – Ceremonia de închidere și festivitatea de premiere – Stadionul de Atletism între orele 10:00 – 11:30.

Facebook Comments