Anunțul postat de edilii craioveni în sistemul electronic de achiziții publice solicită „lucrări de reparaţii şi vopsire piscine din beton – Water Park, conform cerințelor Caietului de sarcini nr. 81256/06.03.2023”, pentru Complexul acvatic Water Park situat pe strada Banul Stepan Nr.2A, Craiova, jud. Dolj.
720.000 de lei pentru vopsitul piscinelor
Documentația postată de edili denotă urgența lucrărilor necesare la bazinele din Water Park, edilii solicitând o perioadă de valabilitate a ofertelor de numai 30 de zile de la împlinirea termenului de depunere, precum și un termen de execuție rapid, de numai 45 zile de la primirea ordinului de începere a lucrărilor. Asta pentru a prinde, în condiții în care procedura nu trenează și nu apar complicații meteorologice pe parcursul lucrărilor, deschiderea oficială a bazinelor de exterior pentru public, programată în prima zi de vară a acestui an. Suma pusă la bătaie de municipalitate pentru această achiziție este de 720.000 de lei noi, fără TVA, criteriul de atribuire stabilit de edili fiind prețul cel mai scăzut. „Criterii de atribuire: Oferta cu prețul cel mai scăzut și care îndeplinește cerințele Caietului de sarcini nr.81256/06.03.2023 atașat, cât și cele din prezentul anunț publicitar. (…) Valoarea fără TVA nu trebuie să depăşească valoarea estimată comunicată prin prezentul anunţ”, se arată în documentația publicată în sistemul electronic de achiziții publice.
7.440 de metri pătrați de bazin, dați la vopsit
Waterpark-ul craiovean, început încă de pe vremea primarului Antonie Solomon, a fost inaugurat în 2017, iar lucrările de reparații și revopsirea bazinelor sunt considerate firești de reprezentanții autorităților locale după o perioadă de câțiva ani de exploatare a piscinelor, pentru a permite desfășurarea activității de agrement în condiții de igienă și siguranță. „Complexul de agrement Water Park este compus din opt bazine exterioare cu suprafață totală desfășurată de 7.440 m² suprafețe tratate cu vopsea epoxidică și parțial vopsea pe bază de clor cauciuc. Bazinele prezintă fisuri de la 0,1 mm la 15 mm. Bazinele sunt echipate cu duze pentru introducerea apei și sunt montate diverse elemente de joacă și divertisment pe tematica bazinului. (…) Lucrările solicitate: execuția lucrărilor presupune cel puțin următoarele operații – șlefuirea mecanizată a vopselei existente, tratarea fisurilor la reparații rigole și zone deteriorate, impermeabilizare finisare suprafețe din beton, vopsire la care se aplică două straturi de vopsea. De asemenea, execuția lucrurilor mai presupune și furnizarea materialelor necesare reparațiilor, pregătirea frontului de lucru, colectarea și ridicarea deșeurilor provenite din activitatea de reparație”, se arată în caietul de sarcini.
Se caută vopsea rezistentă la ultraviolete și loțiune de corp
Cerințe tehnice impuse ofertanților cer tratarea fisurilor se utilizează cu un „sistem hidroizolant flexibil, cu o aderență deosebită la o gamă de vârstă de adeziv pentru fisuri care permit mișcarea amplă pe mai multe direcții fără modificarea etanșării zonei tratate, aderență deosebită la locul de punere în operă, aderență deosebită pentru suprafețe din beton umed și uscat, flexibilitate, rezistență la intemperii și la apă, rezistență ridicată la soluții chimice”, iar vopsirea cu vopsea pe bază de rășini acrilice „cu stabilitate la UV fără urme de albire sau îngălbenire, rezistență ridicată la uleiul și loțiunea de corp pentru protecție solară, rezistență ridicată la apă și apă clorinată, aderență ridicată peste vopsea veche, rezistență ridicată la detergenți acizi și alcalini culoare albastru marin”. Edilii solicită, de altfel, la finalizarea lucrărilor certificat de calitate și conformitate și certificat de garanție, precum și documente privind calitatea materiilor și materialelor utilizate. În plus, primăria solicită o garanție acordată de către executant pentru lucrarea realizată de doi ani, ce va intra în vigoare de la data recepției la terminarea lucrărilor sau, dacă este cazul, de la data remedierii obiecțiunilor constatate prin procesul-verbal de recepție. „Recepția lucrărilor se va realiza după verificarea lucrărilor executate prin încărcarea bazinelor cu apă”, precizează caietul de sarcini.