Scandal în USR Vâlcea – se cer excluderi din partid

„Marea” echipă de trei aleși locali USR din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea s-a scindat și se cer excluderi din partid. De o parte se află Andrei Gheorghiu, președintele Filialei Județene a USR și viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, iar de cealaltă parte sunt consilierii Alin Manda și Andreea Iordache.

0

Disensiunile mai vechi dintre cele două tabere au atins sublimul în ședința Consiliului Local de marți, 28 februarie, când Manda, susținut de colega sa, a propus, și a și reușit, revocarea lui Gheorghiu din însărcinarea de a se ocupa de evenimentele cultural-artistice organizate de municipalitate. În aceeași zi, în cadrul unei conferințe de presă, Gheorghiu a anunțat că atât Filiala Județeană a USR cât și Biroul Municipal au solicitat Biroului Național excluderea celor doi din partid din cauză că încalcă înțelegerile stabilite înaintea ședințelor Consiliului Local. „Îmi pare rău să spun că am fost revocat în urma unui amendament al colegului Alin Manda, iar de evenimentele din acest an se va ocupa administratorul public (n.r. Eusebiu Vețeleanu-PER, la propunerea lui Manda). Atât Filiala Județeană cât și Biroul Municipal au decis că cei doi consilieri nu mai reprezintă USR Vâlcea și au solicitat Biroului Național excluderea lor din partid. (…) Sunt solicitări mai vechi, dar există și o solicitare de azi”, a precizat Andrei Gheorghiu.
De asemenea, pe pagina oficială de facebook a USR Vâlcea a fost publicată o fotografie cu cei doi consilieri și cu următorul text: ”Vor fi excluși din USR Vâlcea! Alin Manda și Andreea Iordache nu mai reprezintă USR. Doi oameni cărora noi toți cei din USR Vâlcea le-am acordat încrederea, au trădat încă o dată principiile partidului și încrederea celor ce ne-au votat, prin susținerea pe față a PSD-PER. Acești oameni nu mai reprezintă USR, sunt doar niște trădători!”.

Andrei Gheorghiu

Cu un start promițător în acest mandat, cei trei s-au pierdut din echipă pe parcurs, reproșându-și că, pe rând, au votat proiecte discutabile ale edilului Mircia Gutău și au beneficiat de sinecuri oferite de acesta.

Facebook Comments