Primăria Râmnicu Vâlcea anunţă că taxele şi impozitele locale pe 2023 nu au fost majorate

Contribuabilii au la dispoziţie numeroase modalităţi de plată: şapte casierii, trei variante on-line, o aplicaţie de mobil şi un terminal self-service.

0

„Pentru anul 2023, ca urmare a disciplinei financiare deosebite a contribuabililor din Râmnic ce a dus la un procent foarte ridicat de colectare a veniturilor proprii (peste 99%), precum şi a gradului mare de accesare a fondurilor externe disponibile, taxele şi impozitele locale nu au fost majorate, singura modificare faţă de anul trecut fiind indexarea unora dintre sumele datorate bugetului local cu indicele de inflaţie de 5,1%, obligaţie impusă tuturor administraţiilor locale din ţară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, potrivit unui comunicat al municipalităţii.

„Activitatea de încasare a impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2023 se derulează la acest moment prin intermediul a şapte puncte de încasare, respectiv sediul Direcţiei economico-financiare de la Arenele „Traian”, sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru (clădirea „Socom”), sediul Direcţiei de dezvoltare locală din bulevardul Tudor Vladimirescu („Casa Căsătoriilor”), sediul Direcţiei de evidenţă a persoanelor din strada Regina Maria (fostul sediu BNR), birourile de la Stadionul Municipal din splaiul Independenţei, casieria de pe strada I.C. Brătianu (lângă Clubul Pensionarilor – zona „Maidan”) din Ostroveni şi cea din Piaţa Nord.
Cei care optează pentru metodele moderne de plată au la dispoziţie secţiunea „Servicii electronice” de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, site-ul Direcţiei economico-financiare locale www.taxermvl.ro (doar pentru utilizatorii deja înregistraţi pe această platformă) şi portalul Sistemului Naţional Electronic de Plată (SNEP) www.ghiseul.ro, pot instala aplicaţia Vâlcea Online pentru telefoane mobile sau pot folosi terminalul de plată amplasat în galeria comercială a centrului Shopping City. În cursul anului trecut, din totalul de 74.197 de plăţi făcute de contribuabilii locali, 70,37% au preferat să deruleze această operaţiune la casierii, achitând cu numerar, 21,37% au făcut plăţi la ghişee cu cardul bancar, 5,50% au utilizat SNEP, iar 2,76% au accesat secţiunea Servicii Electronice de pe site-ul Primăriei municipiului”, se mai arată în acest comunicat.

Facebook Comments