Cum arată topul celor mai valoroși fotbaliști din Superliga

Nemții de la Transfermarkt au actualizat cotele de piață ale fotbaliștilor după Cupa Mondială din Qatar, inclusiv cele ale jucătorilor din Superliga. FCSB are trei fotbaliști în primii cinci, iar CFR Cluj are doi. De altfel, în top 10 și-au făcut prezența doar doi jucători care nu sunt de la aceste echipe, Andrei Ivan și Tudor Băluță.

0

Top cei mai valoroși fotbaliști din Superliga: 

1. Darius Olaru – 5.3 milioane de euro 

Mijlocașul celor de la FCSB impresionează prin travaliul pe care îl face la fiecare meci. Este genul de jucător box to box, capabil să facă și faza defensivă la fel de bine precum o face pe cea ofensivă. După un început mai slab de sezon, Olaru și-a revenit și a încheiat în forță anul calendaristic. El este considerat cel mai important mijlocaș de la FCSB și impresionează prin stilul său de luptă. De altfel, el a primit și banderola de căpitan de la FCSB. În acest sezon, Olaru a reușit un gol și patru pase decisive în cele 19 meciuri de campionat. Cota sa este de 5.3 milioane de euro, dar la începutul anului era de 5.5 milioane de euro. 

2. Andrei Burcă – 4 milioane de euro 

Fundașul central de la CFR Cluj a impresionat prin siguranța de care a dat dovadă în ultimii ani. A devenit titular și în echipa națională și este unul dintre cei mai constanți fotbaliști din campionatul României. Are 29 de ani și în ultima perioadă s-a discutat adesea despre posibilitatea de a prinde un transfer în străinătate. A câștigat deja trei titluri cu CFR Cluj, iar echipa sa este principala favorită la pariuri sportive să obțină un nou titlu în campionat. CFR Cluj are cota 1.73, iar cu șansa a doua este văzută Farul (cota 5.00), urmată de FCSB (cota 8.00), Rapid (cota 15.00) și Universitatea Craiova (cota 17.00). 

2. Octavian Popescu – 4 milioane de euro 

La egalitate cu Andrei Burcă îl regăsim și pe Octavian Popescu. Tânărul mijlocaș impresionează prin tehnica sa și, chiar dacă în acest sezon a avut evoluții oscilante, și-a revenit în ultima parte a anului. Este titular la FCSB și a ajuns și la echipa națională a României. Octavian Popescu a reușit 2 goluri și 5 pase decisive în cele 20 de meciuri de campionat disputate. Cota sa este de 4 milioane de euro, dar cei de la FCSB îl evaluează la o sumă mult mai mare. De altfel, el este monitorizat de mai multe echipe de top din Europa. 

4. Cristian Manea – 3 milioane de euro

Ajuns la 25 de ani, Cristi Manea are un palmares foarte bun. Este de cinci ori campion în România, a câștigat o Cupă și două Supercupe. Evoluează pe postul de fundaș dreapta și are și 21 de meciuri în națională mare a României, pentru care a marcat de 2 ori. De la revenirea în țară, Manea și-a regăsit forma de la începutul carierei și este genul de jucător constant, care nu greșește prea mult. Mai are contract până în 2024 cu CFR Cluj și este evaluat la 3 milioane de euro. 

5. Florinel Coman – 2.5 milioane de euro 

Jucătorul celor de la FCSB a avut un sezon cu bune și cu rele. A părut că își revine în formă, dar apoi a urmat o perioadă de cădere. Totuși, a încheiat anul cu un gol de trei puncte pentru FCSB în partida cu FC Botoșani. A marcat 5 goluri și are și două pase decisive în meciurile disputate în toate competițiile. Cota sa este în scădere, iar FCSB i-a oferit o hârtie prin care se poate transfera la orice echipă care plătește 3 milioane de euro în schimbul său.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Facebook Comments