Canalizare, asfaltare şi bază sportivă la Apele Vii

Comuna Apele Vii va beneficia de peste 16 km de reţea de canalizare printr-un proiect finanţat prin programul naţional de investiţii Anghel Salingny, iar primarul Augustin Stanciu deja îşi face planurile pentru asfaltarea de după. Şi alte investiţii stau să înceapă în comuna doljeană, croită pe modernizare.

0

Edilii din Apele Vii încheie anul cu recepţia unui teren sportiv dedicat elevilor şi tinerilor din localitate, primarul Augustin Stanciu precizând că formalităţile abia ce-au fost încheiate. „Tocmai am semnat recepţia pentru un teren sportiv multifuncţional pentru elevii din comuna Apele Vii şi pentru tinerii care îndrăgesc sportul. Este realizat în condiţii normale, am făcut recepţia şi ne mândrim cu el. Este obligaţia noastră ca administraţie să asigurăm baza materială pentru sport şi pentru celelalte domenii de interes şi sperăm ca elevii noştri să se bucure de el. La anul vom înfiinţa şi o trupă de dansuri populare, copiii şi părinţi au cerut, un ansamblu folcloric pentru păstrarea tradiţiilor populare, cu dansuri şi muzică tradiţională”, a declarat Augustin Stanciu.
Investiţiile în acest domeniu vor continua în comună, după cum susţine edilul, de data aceasta cu sprijin de la nivel central, mai precis de la Compania Naţională de Investiţii. „La Compania Naţională de Investiţii avem depus un proiect interesant de construire bază sportivă în comuna Apele Vii, care este în linie dreaptă. Toate documentele ce ţin de noi sunt întocmite şi depuse, avem SF-ul şi toată documentaţia completă, suntem în fişa de sinteză  a CNI, iar CNI-ul e cel care va face licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Sperăm într-o colaborare cât mai bună şi să finalizăm cât mai repede acest proiect, care are o valoare de 58 de miliarde de lei vechi. Bineînţeles că la toate proiectele avem şi finanţare din partea consiliului local”, a precizat primarul din Apele Vii.

Augustin Stanciu

Canalizarea ajunge la Apele Vii

În ceea ce priveşte infrastructura de bază a localităţii, şi aici se anunţă investiţii consistente. Autorităţile locale se pot lăuda până la această oră cu un sistem de alimentare cu apă funcţional, realizat în două etape, prin două proiecte distincte de înfiinţare, respectiv extindere a reţelei de apă potabilă. A venit acum rândul canalizării, proiect care a obţinut deja finanţare prin programul naţional Anghel Saligny şi ar putea demara în perioada următoare, este vorba, potrivit edilului din Apele Vii, de peste 16 km de reţea de canalizare pentru locuitorii comunei. „Am reuşit şi am semnat contractul pentru 16,8 km de canalizare în comuna Apele Vii, prin programul Anghel Saligny, o investiţie cu valoare destul de mare, de aproximativ 158 de miliarde de lei vechi”, spune Augustin Stanciu. Acesta arată că nu este singurul proiect depus pe această sursă de finanţare, Primăria Apele Vii solicitând de la nivel central şi fonduri pentru o vastă operaţiune de asfaltare, amânată însă până după realizarea sistemului de canalizare. „Avem în continuare pe programul Anghel Saligny depus un proiect pentru drumuri – reabilitare modernizare şi asfaltare – de 7,5 km, dar am prioritizat această investiţie privind canalizarea pentru că nu dorim ca după aceea să spargem pe unde asfaltăm. Am decis întâi să facem canalizarea şi după aceea să asfaltăm”, spune primarul.

Studiu de fezabilitate pentru alimentarea cu gaze

Primăria Apele Vii a demarat şi un proiect pentru modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public din localitate „Avem acum un alt proiect şi făcut pentru iluminatul public stradal, care prevede eficientizarea iluminatului prin introducerea de surse de lumină pe leduri, proiect care este depus şi aşteptăm să intre în linie dreaptă privind finalizarea acestuia. Valoarea acestuia este de 10 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul Stanciu. Cel mai mare pariu al administraţiei locale rămâne însă, şi în această localitate, introducerea sistemului de alimentare cu gaze, investiţie pentru care a fost făcut deja primul pas, în pluton cu localităţile învecinate. „Am efectuat şi studiul de fezabilitate privind introducerea gazelor în localitatea noastră, dar sunt convins că aceste gaze vor reveni într-un tot unitar, la pachet pentru toate localităţile de pe acest traseu: Leu, Castranova, Apele Vii, Celaru, Amărăştii de Jos, Amărăştii de Sus. Asta pentru că investiţia mare va trebui făcută de cei de la Transgaz. De aceea am şi dat drumul la studiile de fezabilitate. Fără aceste studii nu vom putea face nimic. Avem acordul cu Transgazul, în care ni se spune varianta de racordare disponibilă, pe conducta care merge la Segarcea. Obligaţia noastră este să avem aceste SF-uri care precizează numărul de consumatori – locuitori, instituţii, biserici, magazine, şcoli, dispensare şi toate societăţile comerciale care există pe raza unităţii administrativ- teritoriale, precum şi cantitatea de gaz necesară. E un proiect pentru care ne zbatem, cetăţenii comunei şi-l doresc cu ardoare, sper să nea Dumnezeu mie şi consilierilor locali sănătate şi minte deschisă să-l putem duce la bun sfârşit”, a precizat edilul din Apele Vii.   

Facebook Comments