Liberalii își pun cenușă în cap! Deputatul Buican: „Noile măsuri fiscale încurajează munca la negru”

Deși în programul lor de guvernare stă scris negru pe alb că nu vor împovăra mediul privat cu biruri și mai mari, liberalii au acceptat cu larghețe modificările Codului Fiscal. De ce? De dragul armoniei din coaliția cu PSD, explică deputatul Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaților și președinte al PNL Vâlcea.

0

    „Noi știm, dar nu putem, am făcut un compromis, PSD este de vină”.  Cam acesta a fost mesajul deputatului liberal Cristian Buican în fața tirului de întrebări ale mass-media  despre modificările Codului Fiscal.  „Noi ne-am asumat prin programul de guvernare că nu vom modifica niciun fel de taxe, impozite. Considerăm că din  contră, scăderea poverii fiscale va aduce mai multe venituri la bugetul de stat. Acesta este un concept liberal, nu trebuie să facem dezbatere publică  ca să aflăm astfel de lucruri care sunt dorite de întreg mediul privat. Vreau să spun că problema noilor măsuri fiscale   s-a ridicat și în  ședința Biroului Politic Național  la care am participat. Și  conducerea partidului și a  guvernului a spus foarte clar : PNL nu guverează singur, este într-o coaliție cu PSD care are o viziune total diferită din punct e vedere al fiscalității față de PNL. PSD  dorește introducerea impozitării progresive, dorește majorarea  taxelor și impozitelor, pentru  a strânge bani pe care să îi folosescă în protecția socială. Sunt două folozofii cunoscute se sute de ani, care s-au întâlnit într-un guvern care trebuie să guverneze. (…). Trebuie să ajungi la un compromis. Și s-a făcut acest compromis.  Din toate măsurile propuse  de PSD s-a  optat pentru câteva care, într-adevăr, aduc prejudicii anumitor  actori de pe scena economică. Decizia este la nivel guvernamental. Cu  toată opopziția noastră, aceste măsuri au fost convenite în coaliție. ”, spune parlamentarul liberal.

„La  Ministerul de Finanțe  se consideră că angajații care lucrează part-time nu sunt corecți”

Buican a admis că în noile măsuri există prevederi  care vor genera evaziune fiscală „ Părerea mea este că angajatul care lucrează două ore de exemplu, și este obligat să plătească CAS pentru opt ore, va lucra la negru.  Cel  care lucrează două ore trebuie să aibă dreptul să lucreze două ore și să fie impozitat pe măsură. Însă la Ministerul de Finanțe  se consideră că angajații care lucrează part-time nu sunt corecți. Poate că unii nu sunt, dar instituiile statului ar trebui să îi depisteze.”,a arătat parlamentarul liberal.

„Cum  să vă dau eu măsuri de dreapta după ce am intrat în coaliție cu PSD?”

Acesta a recunoscut că, de la intrarea în coaliție cu PSD, liberalii nu au fost în stare să adopte nici măcar o măsură de dreapta. ” Păi, noi, măsurile liberale le-am luat înainte de a fi în coaliție cu PSD.  După ce am intrat  într-o coaliție  cu PSD, am renunțat la câteva măsuri liberale. Cum  să vă dau eu măsuri de dreapta după ce am intrat în coaliție cu PSD? Noi, măsurile de dreapta le-am luat când am fost a guvernare cu partenerii de dreapta. Când ne-am aliat cu partenerii de stânga, și era previzibil acest lucru, am mai renunțat la câteva dintre măsurile pe care noi am considerat că sunt corecte pentru mediul privat”.

În aceste condiții, un partid cu principii ar trebui să părărească guvernarea, doar nu îi ține nimeni acolo cu forța acolo pe liberali! Dar aceștia preferă să se înfrupte frățește cu PSD din cașacavalul puterii. Prea multe conturi de umplut, prea mari afaceri de pus la cale, prea multe pușcării de evitat!

Facebook Comments