Doljul, pe harta investițiilor din Guvernul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, își onorează promisiunea și pune Doljul pe harta marilor proiecte de investiții. Cu fiecare proiect și cu fiecare decizie luată pentru regiunea Olteniei, Guvernul Nicolae Ciucă își asumă lucrări de amploare pentru dezvoltarea comunităților, fie că este vorba de infrastructura rutieră, spitalicească, de rețeaua de gaze naturale, de sistemul de canalizare sau obiective culturale sau de patrimoniu.

0

Drumul expres Craiova-Pitești, obiectiv major de infrastructură rutieră, este parțial dat în folosință, odată cu inaugurarea primului lot, centura orașului Balș. Joi, 28 iulie, se dă în trafic și centura Slatinei, premierul PNL Nicolae Ciucă făcând anunțul în timpul vizitei pe șantier. Centura, cu o lungime de 21 de kilometri, adică lotul 2 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, va asigura astfel continuitatea cu orașele Balș și Slatina. Este o șansă uriașă pentru a atrage investitorii, având deja premisele unei infrastructuri rutiere rapide și de calitate.

Drumul de mare viteză Craiova-Filiași-Lugoj prinde contur. Proiectul a fost inițiat de Partidul Național Liberal, iar Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă a mai făcut un pas spre realizarea acestui obiectiv strategic pentru dezvoltarea Doljului și a Olteniei, fiind depuse 28 de oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, drum ce va avea o lungime de aproximativ 230 de km.

Centura de Sud a Craiovei este un alt pion important pe harta infrastructurii rutiere, care va prelua traficul de pe trei drumuri naționale. Lucrările au început, iar responsabilii de la drumuri fac verificări și inspecții inopinate pentru ca cei 10 kilometri de șosea să fie construiți în termen. Prin noua investiție, se conectează trei drumuri naționale și se va reduce considerabil traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet și Drobeta-Turnu Severin înspre Caracal – Alexandria – București, trafic ce acum se desfășoară prin Craiova.

În plus, județul Dolj primește finanțare de 1,5 miliarde de lei prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Din cele 181 de solicitări depuse, vor primi finanțare 146 obiective de investiții, în valoare totală de 1.498.379.242,82 lei, ceea ce reprezintă 58% din cuantumul tuturor solicitărilor. Banii vor ajunge la 107 din cele 111 localități din Dolj. Prin Programul Național ”Anghel Saligny”, program inițiat și susținut de Partidul Naţional Liberal, Guvernul Nicolae Ciucă asigură serviciile de bază în localități, adică apă, rețele de canalizare și de gaze și reabilitarea drumurilor și a podurilor. Obiectivele de investiții care primesc finanțare prin programul “Anghel Saligny” contribuie major la dezvoltarea și modernizarea localităților din Dolj, așa cum am promis!

Pe lista Partidului Național Liberal a fost mereu o prioritate Spitalul Regional de la Craiova, proiect deblocat de guvernarea liberală. Guvernul a primit de la Banca Europeană de Investiții 368 de milioane de euro și va oferi servicii medicale de ultimă generaţie, inclusiv tratament pentru cancer, traume şi asistenţă maternală. Este foarte important ca Ministerul Sănătății să finalizeze licitația pentru proiectarea acestui obiectiv care are o adresabilitate uriașă. Peste 1,9 milioane de persoane din sud-vestul României vor beneficia de servicii medicale de calitate în urma construirii noului Spital Regional din Craiova.

Totodată, reabilitarea Prefecturii Dolj a intrat în linie dreaptă, iar clădirea emblematică a Palatului Administrativ îşi va recăpăta strălucirea! A fost depus deja proiectul pentru obiectivul de investiții, în valoare maximă eligibilă de 34.829.973,126 lei conform apelului de proiecte PNRR/2022/C5/B.1.1-“Valul Renovării”.

Teatrul Național ‘’Marin Sorescu’’ va fi reabilitat. Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă va reabilita și moderniza obiective istorice și culturale de mare anvergură. Inițiat de fostul ministru PNL al Culturii, Bogdan Gheorghiu, proiectul de reabilitare a clădirii Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova se află între cele opt obiective naționale care au primit finanțare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Aceste obiective majore fixează Doljul pe traiectoria dezvoltării, traiectorie trasată și asumată de Partidul Național Liberal.

Facebook Comments