Deputatul Ligii Albanezilor din România, Bogdan-Alin Stoica, decorat de Preşedintele Albaniei

0

Vineri, 6 mai, deputatul Bogdan-Alin Stoica, reprezentantul minorităţii naţionale albaneze în Parlamentul României, a primit din partea preşedintelui Albaniei, Ilir Meta, cea mai înaltă distincţie a statului albanez: „Ordinul Drapelului”, în grad de Cavaler. Ceremonia de decorare s-a desfăşurat la Palatul Prezidenţial de la Tirana, în prezenţa reprezentanţilor conducerii Asociaţiei Liga Albanezilor din România (ALAR), a ambasadorului României în Albania, Octavian Şerban, şi a primarului oraşului Shkodra, Bardh Spahia.

Preşedintele Ilir Meta a subliniat, în discursul său, importanţa activităţii desfăşurate de deputatul Stoica şi de Asociaţia Liga Albanezilor din România şi a exprimat recunoştinţa statului albanez „pentru susţinerea şi promovarea continuă a celor mai bune valori culturale, istorice şi a tradiţiilor albanezilor din România, precum şi pentru contribuţia remarcabilă în păstrarea limbii albaneze şi a identităţii noastre naţionale”. Şeful statului albanez a evidenţiat şi rolul de mediator între popoare, pe care şi l-a asumat deputatul Bogdan-Alin Stoica, activităţile ALAR urmărind permanent reliefarea şi consolidarea legăturilor istorice româno-albaneze. De altfel, acest lucru a fost apreciat şi în România, coordonatorul Centrului Cultural Albanez al ALAR, Dr. Luan Topciu, fiind decorat de preşedintele Klaus Iohannis la începutul acestui an, tocmai pentru activitatea neobosită pe plan cultural.

Vizibil emoţionat, deputatul Bogdan-Alin Stoica a mulţumit preşedintelui Ilir Meta şi a precizat că primirea celei mai înalte distincţii a statului albanez reprezintă în egală măsură o onoare şi o responsabilizare, o încurajare de a continua să lucreze în aceeaşi direcţie, alături de Asociaţia Liga Albanezilor din România.

Facebook Comments