Claudia Banu: „Propunerea legislativă care permite medicilor de familie să deschidă puncte secundare de lucru în alte localităţi, a trecut de Senat”

Medicii de familie vor putea deschide cabinete şi în alte localităţi, în cazul în care comunitatea are nevoie de asistenţă medical suplimentară. Propunerea legislativă este introdusă în baza Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care a fost modificată şi completată. Până la acest moment, medicii de familie nu aveau cadrul legal de a deschide un alt punct secundar de lucru în alte localităţi, a anunţat senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Banu.

0

„O nouă propunere legislativă votată în Senatul României are ca scop o asigurare a asistenţei medicale cât mai bună în toate comunităţile locale. Astfel, dacă în anumite zone se solicită suplimentarea numărului de cabinete medicale ale medicilor de familie, aceştia pot deschide puncte secundare de asistenţă medicală, pentru o mult mai bună asigurare a serviciilor medicale primare către cetăţeni.
Iniţiativa legislativă poartă semnătura colegilor deputaţi liberali şi va urma traseul legislativ către Camera Deputaţilor pentru aprobare şi ulterior promulgare de către preşedintele României”, potrivit Claudiei Banu.

531 de cabinete medicale mai puţin, în doar 4 ani  

Parlamentarul PNL a mai adăugat că numărul cabinetelor  medicale de familie a scăzut de la 11.397 în 2015 până la 10.866 în 2019.” Un  calcul matematic simplu ne arată că în doar 4 ani avem cu 531 de  cabinete medicale mai puţin. Până la acest moment, medicii de familie nu aveau cadrul legal de a deschide un alt punct secundar de lucru în alte UAT-uri, deşi sunt situaţii frecvente cu români care sunt nevoiţi, atunci când au probleme medicale, să se deplaseze la distanţe mari pentru a beneficia de asistenţă medicală primară. Acesta este şi motivul pentru care am votat proiectul de act normativ privind modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”.

Facebook Comments