Prin acest program, complexul de la Măldăreşti –Vâlcea, care cuprinde două obiective istorice cu mare nevoie de sprijin material, este salvat de la degradare. Astfel, Cula Duca, aparţinând pe vremuri marelui om politic I. Gh. Duca, va primi 1.050.000 de euro (fără TVA) pentru reabilitarea ansamblului şi a infrastructurii specifice şi 30.000 de euro (fără TVA) pentru digitalizarea valorilor aferente, marketing şi management.
De asemenea, Cula Greceanu, cea mai veche culă-muzeu din România, inclusă recent în patrimoniul judeţului, a primit o finanţare de 30.000 de euro fără TVA pentru digitalizarea valorilor aferente, marcarea şi semnalizarea rutei/ obiectivului inclus în cadrul rutei, marketing şi management.
În programul de finanţare PNRR au mai fost incluse alte trei obiective din Vâlcea: Castrul Roman Arutela (Călimăneşti), Cula Zătreanu (Zătreni) şi Biserica de lemn Cuvioasa Paraschiva, Sf. Nicolae şi Sf. Apostoli (Vaideeni).
Castrul roman de la Răcari, pus în valoare cu bani europeni
Situl arheologic de la Răcari va fi inclus în Traseul Castrelor Romane, alături de alte 12 obiective de acest fel, printre care Cetatea Romano-Bizantină de la Sucidava, din judeţul Olt, Forul lui Traian din cadrul sitului arheologic Ulpia Traian Sarmisegetuza, din judeţul Hunedoara sau Castrul Drobeta, din judeţul Mehedinţi. Pentru asta, autorităţile locale din comuna Brădeşti vor primi, prin PNRR, suma de 30.000 de euro, bani ce vor fi alocaţi pentru promovarea obiectivului. Astfel, se vor finanţa serviciile de digitalizare a sitului, crearea unei aplicaţii dedicate vizitatorilor, marcarea şi semnalizarea castrului ca făcând parte din Traseul Castrelor Romane, precum şi realizarea unei oferte culturale pentru regiune.

În ultimii ani, specialiştii Muzeului Olteniei au făcut săpături şi operaţiuni specifice de conservare a zidurilor castrului, o parte dintre acestea putând fi astăzi vizitate. Fortăreaţa a funcţionat ca obiectiv militar de supraveghere a unui port de pe râul Jiu timp de aproape 2 secole, din timpul războaielor daco-romane şi până la retragerea romană, între anii 101 şi 271 d.Hr.
Traseul Castrelor este una dintre cele 12 rute cuprinse în Programul „România Atractivă”, ce stabileşte obiectivele turistice şi culturale incluse în PNRR. În acelaşi program au mai fost incluse, în vederea promovării, şi cele două cule olteneşti din comunele Brabova şi Cernăteşti, ca parte a Rutei Culelor din România.

Lista obiectivelor de patrimoniu din Oltenia incluse în rute cultural-turistice finanţate prin PNRR
Obiectivele incluse în traseul castrelor romane sunt următoarele:
- Dolj – Castrul de la Răcarii de Jos (Răcari – Brădeşti)
- Mehedinţi – Castrul Drobeta (Drobeta-Turnu Severin)
- Olt – Cetatea Sucidava (Corabia)
- Vâlcea – Castrul Roman Arutela (Călimăneşti)
- Obiective din Oltenia incluse în Ruta cetăţilor:
- Mehedinţi – Cetatea Medievală a Severinului (Drobeta-Turnu Severin)
Obiective incluse în Ruta culelor:
- Gorj – Cula Glogovenilor (Glogova) şi Cula Cartianu (Turcineşti)
- Mehedinţi – Cula Tudor Vladimirescu (Cerneţi – Şimian)
- Vâlcea – Cula Zătreanu (Zătreni), Ansamblul Culei Greceanu şi Ansamblul Culei Duca (Măldăreşti)
Obiective incluse în Ruta bisericilor de lemn:
- Mehedinţi – Bisericile de lemn Sf. Voievozi (Seliştea), Sf. Voievozi (Isverna) şi Înălţarea Sfintei Cruci (Horodnic de Jos)
- Vâlcea – Biserica de lemn Cuvioasa Paraschiva, Sf. Nicolae şi Sf. Apostoli (Vaideeni).