Spitalul Regional de la Craiova, realizat cu bani de la Banca Europeană de Investiții

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că astăzi se va aproba un memorandum cu Banca Europeană de Investiții pentru contractarea unui împrumut de 600 de milioane de euro, bani destinaţi realizării Spitalului Regional de Urgenţă de la Craiova.

0

„(…) În această ședință de guvern continuăm demersurile pentru a putea să avem cu adevărat împlinite obiectivele și asumările la nivel guvernamental, vom aproba astăzi un memorandum prin care vom contracta un împrumut de la Banca Europeană de Investiții pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, cu un cost estimat de 600 de milioane de euro. Practic, este asigurarea că vom demara această investiție, iar costul net, inclusiv costurile operaționale de implementare, se ridică la 508 milioane de euro. Ca atare, demarat în 2020, putem astăzi să spunem că suntem în linie dreaptă spre îndeplinirea acestui obiectiv“, a declarat Ciucă.

Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Craiova este, alături de cel de la Iaşi şi Cluj Napoca, inclusă în Strategia Naţională de Sănătate a României, fiind cofinanţată prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru perioada 2014 – 2020. Totuşi, proiectul a născut o serie de controverse după ce, iniţial, costurile pentru construirea sa au fost estimate la suma de 150 de milioane de euro.

Facebook Comments