Psihoză la pompă. Românii au luat cu asalt benzinăriile după ce au apărut zvonuri că prețul motorinei și al benzinei va ajunge la 11 lei

0

Benzinăriile din țară au fost luate cu asalt miercuri după-amiază după ce, pe internet, au început să circule imagini care arătau prețuri de 11 lei la pompă, atât pentru benzină, cât și pentru motorină. Se pare că fotografiile provin de la câteva benzinării din zona de Vest a țării, iar ele au fost suficiente pentru a-i face pe mulți șoferi să se așeze la coadă, la pompă, pentru a alimenta, speriați de perspectiva că prețurile ar putea, într-adevăr, să crească.
Din nefericire, lipsa de reacție a autorităților au alimentat psihoza, iar cozile la pompă au determinat și mai mulți șoferi să meargă la benzinării pentru a-și umple rezervoarele.
Prima intervenție din partea reprezentanților Guvernului a venit abia după ora 19:00, atunci când ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că nu există probleme cu asigurarea stocurilor de carburanți. „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!“, a scris, pe pagina de facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Facebook Comments